Vero.fi on uudistunut. Lue lisää uudistuksesta.

Yhteisöasiakkaan tuloverotuksen julkiset tiedot

Yhteisöjen tuloverotuksen tiedot verovuodelta 2022 tulevat julkisiksi 8.11.2023.

Yhteisöjen ja yhteisetuuksien tuloverotuksen julkisia tietoja ovat:

  • nimi, kotikunta ja yritys- ja yhteisötunnus/rajoitetusti verovelvollisista kuolinpesistä vainajan syntymävuosi
  • verotettava tulo
  • maksuunpannun veron yhteismäärä
  • ennakoiden yhteismäärä
  • veronkannossa maksettava tai palautettava määrä eli jäännösvero tai veronpalautus

Tuloverotuksen julkiset tiedot ovat julkisia verotuksen päättymishetken mukaisina. Mahdolliset muutoksenhaun tai oikaisun johdosta verotukseen tehdyt muutokset tai täydentävää verotuspäätöstä koskevat tiedot eivät ole tällä hetkellä julkisia.

Myös yhteisön tuloverotukseen sen päättymisen jälkeen tehdyt muutokset ovat tulossa julkisiksi verovuodesta 2022 alkaen. Verovuoden 2022 muutosverotuksen tiedot julkaistaan syyskuussa 2024. Jatkossa muutosverotuksen tiedot julkaistaan muutoksen tekemistä seuraavan kuukauden 20. päivän jälkeen.

Yhteisöjen julkiset tiedot julkaistaan avoimena datana

Yhteisöjen julkiset tiedot julkaistaan CSV-muodossa vero.fi:ssä pois lukien asunto-osakeyhtiöt, keskinäiset kiinteistöosakeyhtiöt ja rajoitetusti verovelvolliset kuolinpesät.

Yhteisöasiakkaiden tuloverotuksen julkiset tiedot:

Julkisten tietojen katsominen ja pyytäminen puhelimitse

Tiedot ovat nähtävillä lähes kaikissa Verohallinnon toimipisteissä. Asiakaspäätteet ovat käytettävissä toimipisteiden aukioloaikoina.

Verotoimistojen yhteystiedot ja aukioloajat

Yhteisön tietoja voi hakea y-tunnuksella. Yksittäisen yrityksen y-tunnusta voi hakea Yritys- ja yhteisötietojärjestelmän tietopalvelusta.

Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä YTJ

Asiakaspäätteeltä tietoja ei voi tulostaa tai kopioida tietovälineelle, mutta asiakas voi itse tehdä muistiinpanoja tiedoista. Verohallinto luovuttaa tietoja myös paperiotteena tai tulosteena. Otteesta veloitetaan 15 euroa.

Hinnasto Verohallinnon maksullisista palveluista

Julkiset tiedot herättävät eniten kiinnostusta muutaman viikon ajan niiden julkiseksi tulon jälkeen. Näin ollen asiakaspäätteillä saattaa olla jonoa tänä aikana.

Yhteisöasiakkaan tuloverotuksen julkisia tietoja voi kysellä myös puhelimitse palvelunumerosta 029 497 006 (Yhteisöjen tuloverotus).

Lisätietoa:

Sivu on viimeksi päivitetty 8.11.2023