Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Kiinteistöverotuksen julkiset tiedot

Kiinteistöverotuksen tiedot vuodelta 2023 tulevat julkisiksi 8.11.2023.

Kiinteistöverotuksen julkisia tietoja ovat:

  • kiinteistötunnus
  • kiinteistön laskennallinen kiinteistövero
  • kiinteistöverovelvollisen nimi 

Kiinteistöverotuksen tiedot ovat julkisia verotuksen päättymishetken mukaisina. Jos verotukseen tulee myöhemmin muutoksia esimerkiksi muutoksenhaun tai oikaisun johdosta, muutokset eivät tällä hetkellä ole julkisia.

Myös kiinteistöverotukseen sen päättymisen jälkeen tehdyt muutokset ovat tulossa julkisiksi verovuodesta 2023 alkaen. Verovuoden 2023 muutosverotuksen tiedot julkaistaan 1.9.2024. Jatkossa muutosverotuksen tiedot julkaistaan muutoksen tekemistä seuraavan kuukauden 20. päivän jälkeen.

Julkisten tietojen katsominen ja pyytäminen puhelimitse

Kiinteistöverotuksen julkiset tiedot ovat nähtävillä lähes kaikissa Verohallinnon toimipisteissä. Asiakaspäätteet ovat käytettävissä toimipisteiden aukioloaikoina.

Verotoimistojen yhteystiedot ja aukioloajat

Kiinteistöjen tietoja voi hakea vain kiinteistötunnuksella tai määräalalla. Pakollisena hakuehtona on kiinteistötunnuksen vähintään kolme ensimmäistä numeroa. Kiinteistön omistajatietoja voi tiedustella Maanmittauslaitoksen tietopalvelusta.

Maanmittauslaitos (maanmittauslaitos.fi) 

Asiakaspäätteeltä tietoja ei voi tulostaa tai kopioida tietovälineelle, mutta asiakas voi itse tehdä muistiinpanoja tiedoista. Verohallinto luovuttaa tietoja myös paperiotteena tai tulosteena. Otteesta veloitetaan 15 euroa.

Verohallinnon maksulliset suoritteet

Julkiset tiedot herättävät eniten kiinnostusta muutaman viikon ajan niiden julkiseksi tulon jälkeen. Näin ollen asiakaspäätteillä saattaa olla jonoa tänä aikana.

Kiinteistöverotuksen julkisia tietoja voi kysellä myös puhelimitse palvelunumerosta 029 497 020 (Kiinteistöverotus).

Lisätietoa:

Tietojen käsittely ja tietosuoja Verohallinnossa

Sivu on viimeksi päivitetty 2.10.2023