Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Raaputusarvan voitto on verovapaa vain arvan ostajalle

Uutinen, 5.1.2024

Veikkaus Oy:n raaputusarpojen ostajan pitää vuodesta 2024 alkaen tunnistautua aina, kun hän ostaa arvan, lunastaa voiton tai osallistuu arpaan liittyvään lisäarvontaan. Tunnistautuminen perustuu arpajaislakiin.

Pakollinen tunnistautuminen vaikuttaa myös raaputusarvan voiton verotukseen silloin, jos voitto halutaan jakaa usean henkilön kesken.

Toiselle annettu voitto on verotettava lahja

Jos raaputusarpa on ostettu 1.1.2024 tai sen jälkeen, voiton voi lunastaa vain sama henkilö, joka on tunnistautunut ostaessaan arvan. Käytännössä raaputusarpoja ei voi enää ostaa lahjaksi. Voitto on verovapaa vain arvan ostajalle eli samalle henkilölle, joka voi lunastaa voiton.

Jos voiton tai osan siitä antaa toiselle henkilölle, saajan pitää maksaa summasta lahjaveroa, jos lahjan arvo on vähintään 5 000 euroa.

Muutoksen vuoksi Verohallinto on päivittänyt kannanottoaan lottovoittojen ja muiden arpajaisvoittojen jakamisesta usean henkilön kesken. Kannanotto muuttaa aiempaa verotuskäytäntöä. Kannanotto koskee vain niitä raaputusarpoja, jotka on ostettu 1.1.2024 tai sen jälkeen.

Lue lisää

Sivu on viimeksi päivitetty 5.1.2024