Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Tilitoimisto – pidä Suomi.fi-valtuudet veroasioiden hoitoon ajan tasalla

Uutinen, 14.11.2023

Tilitoimistojen Suomi.fi-valtuudet veroasioiden hoitoon voivat vanhentua tänä vuonna, jos asiakas on antanut valtuudet alun perin viideksi vuodeksi. Valtuuksien voimassaolon voi tarkastaa Suomi.fi:n Valtuudet-palvelusta.

Jos kirjanpitäjänä et pääse hoitamaan asiakkaan veroasioita OmaVerossa, varmista, ovatko Suomi.fi-valtuudet yhä voimassa. Suomi.fi-valtuudet otettiin käyttöön Verohallinnon palveluissa marraskuussa 2018. Jos asiakas on niihin aikoihin antanut tilitoimistolle asiointivaltuuden viideksi vuodeksi, valtuuden voimassaolo päättyy tänä vuonna automaattisesti, ellei sitä erikseen uudisteta.

Valtuuksien päättymisestä ei tule erillistä ilmoitusta vaan niiden voimassaolosta pitää huolehtia itse.

Tarkista valtuuden voimassaolo Suomi.fi:ssä

Tilitoimiston asiointivaltuuksia pääset tarkastelemaan Suomi.fi:n Valtuudet-palvelusta. Palvelusta näet sekä saadut valtuudet että jo päättyneet valtuudet. Voit esimerkiksi tarkastaa, onko osa saaduista valtuuksista päättymässä lähiaikoina.

Jos tilitoimiston asiakkaan antama valtuus veroasioiden hoitoa varten on päättynyt tai päättymässä, voit tehdä palvelussa uuden valtuuspyynnön. Muistathan myös pyytää asiakasta hyväksymään valtuuspyynnön Suomi.fi:n Valtuudet-palvelussa. Valtuuspyyntö kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta voit hoitaa veroasioita asiakkaan puolesta sujuvasti jatkossakin.

Tilitoimiston tulee muistaa myös mitätöidä Suomi.fi-valtuudet sen jälkeen, kun asiakkaan ja tilitoimiston asiakassuhde päättyy. Suomi.fi-valtuudet on tärkeää pitää ajan tasalla myös siksi, että asiakkaan tietoturva ja verotustietojen salassapito eivät vaarannu.

Lisätietoa

Sivu on viimeksi päivitetty 14.11.2023