Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Kuljetusalan lakko vaikuttaa postin kulkuun – Verohallinto suosittelee tekemään helmikuun veroilmoitukset OmaVerossa

Uutinen, 17.2.2023

Helmikuun lopussa on veroilmoituksen määräpäivä metsätaloudenharjoittajilla, metsäyhtymillä ja maatalousyhtymillä. Myös arvonlisäveroilmoitus pitää antaa helmikuun lopussa, jos verokausi on vuosi. Nopeimmin ja varmimmin veroilmoituksen saa perille OmaVerossa.

Posti arvioi, että lakon takia postin kulku voi viivästyä useita päiviä tai jopa yli viikon. Verohallinto kehottaakin tekemään veroilmoitukset ensisijaisesti OmaVerossa. Jos asiakas käyttää paperilomakkeita, hänen tulee huomioida postinkulun viive ja huolehtia siitä, että ilmoitus on Verohallinnossa määräpäivänä. Verohallinto pyrkii huomioimaan lakon aiheuttamat viivästykset ilmoitusten saapumisessa. Verohallinto muistuttaa kuitenkin, että postin kululla ei ole vaikutusta maksupäiviin vaan maksut pitää suorittaa viimeistään eräpäivänä.

Paperilomakkeet voi jättää mihin tahansa verotoimistoon niiden aukioloaikoina. Katso toimistojen aukioloajat. Lomakkeet voi jättää myös verotoimistojen ulkopuolella olevaan postilaatikkoon, jos sellainen toimipisteessä on. Verotoimiston sivulta löydät tiedon, onko toimiston ulkopuolella postilaatikko.

Sivu on viimeksi päivitetty 17.2.2023