Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Noin 1,5 miljoonan henkilön pitää tarkistaa esitäytetty veroilmoitus huomenna − myös kahdella miljoonalla kiinteistönomistajalla on määräpäivä

Verohallinnon tiedote, 6.5.2024

Noin 1,5 miljoonan palkan- ja eläkkeensaajan pitää muistaa tarkistaa esitäytetty veroilmoituksensa viimeistään huomenna. Myös noin kahdella miljoonalla kiinteistönomistajalla huominen on viimeinen päivä tehdä korjauksia ja täydennyksiä kiinteistöverotuspäätökseensä.

Palkan-, etuuden- ja eläkkeensaajilla veroilmoittamisen määräpäiviä on toukokuussa kolme, 7.5., 14.5. ja 21.5. Oman määräpäivänsä näkee OmaVerosta ja esitäytetyltä veroilmoitukselta. Tiistaina 14.5. määräpäivä on suurimmalla joukolla, lähes kahdella miljoonalla palkan- ja eläkkeensaajalla. Noin 1,6 miljoonan henkilön määräpäivä on 21.5.

Esitäytetyltä veroilmoitukselta tulee tarkistaa, että sille merkityt tiedot ovat oikein. Jos tiedot ovat oikein, ei tarvitse tehdä mitään. Jos esitäytetyltä puuttuu tuloja tai vähennyksiä, ne pitää ilmoittaa viimeistään omana määräpäivänä.

Verohallinto kehottaa tekemään täydennykset ja korjaukset OmaVerossa.

Varo huijaussivuja – älä mene OmaVeroon linkkien kautta

Verohallinto muistuttaa, että asiakkailta koitetaan nykyisin kalastella henkilö- ja pankkitunnuksia erilaisten huijausviestien ja -sivustojen avulla. Asiakkaan pitää olla tarkkana: OmaVeroon ei kannata mennä linkkien kautta, vaan kirjoittamalla palvelun osoite www.vero.fi/omavero suoraan selaimen osoiteriville. OmaVeron osoitteen voi myös tallentaa selaimen kirjanmerkkeihin tai suosikkeihin.

Faktaa veroilmoittamisesta

  • Tarkista ja tarvittaessa täydennä esitäytetty veroilmoituksesi viimeistään omaan määräpäivääsi mennessä. Oma määräpäiväsi on merkitty esitäytetylle veroilmoitukselle ja OmaVeroon.
  • Tarkista, että esitäytetyllä veroilmoituksella merkityt tulot ovat oikein. Kaikki tulot eivät automaattisesti näy veroilmoituksella vaan osa täytyy itse täydentää. Tällaisia tuloja ovat esimerkiksi vuokratulot ja virtuaalivaluuttatulot.
  • Täydennä esitäytetylle veroilmoitukselle myös mahdolliset vähennykset. Yleisimpiä vähennyksiä ovat kodin ja työpaikan väliset matkakulut, kotitalousvähennys sekä palkkatulojen tulonhankkimiskulut, esimerkiksi työhuonevähennys.
  • Jos omistat kiinteistön, olet saanut kiinteistöverotuspäätöksen maaliskuussa. Tarkista päätöksen tiedot ja täydennä niitä tarvittaessa. Kaikkien kiinteistönomistajien määräpäivä on tiistaina 7.5. Huomioi erityisesti mahdolliset kiinteistön parannustyöt: jos kiinteistöllä on tehty suuria parannuksia, kuten lisätty vesijohto, viemäri tai koneellinen ilmastointi, ne pitää ilmoittaa. Myös silloin, kun rakennuksen käyttötarkoitus on muuttunut eli esimerkiksi kesämökin on muuttanut vakituiseksi asunnoksi, muutokset pitää ilmoittaa kiinteistöveroilmoituksella.

Lisää kevään 2024 veroilmoittamisesta:

Suomalaiset vuokraavat toisilleen entistä useammin autoja, veneitä, koneita ja muita esineitä – vuokratulojen ilmoittaminen veroilmoitukseen vuodelta 2023 ajankohtaista nyt

Kiinteistöveroa jäi viime vuonna maksamatta 13 miljoonaa euroa − e-laskulla välttyy kohonneelta viivästyskorolta

Verohallinto hyväksyi tulonhankkimiskuluja vähennettäväksi noin 2,6 miljardilla eurolla vuoden 2022 verotuksessa − jokainen palkansaaja saa 750 euron vähennyksen automaattisesti

Älä haksahda yleiseen harhaluuloon matkakuluvähennyksistä – vähennystä saa halvimman kulkuneuvon mukaan

Teetitkö viime vuonna kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä? Hae nyt verohyötyä mm. hoivatyöstä, siivouksesta tai remontista

Verohallinto muistuttaa "sekailmoittajia": kaikki veroilmoitusasiat voi hoitaa OmaVerossa

Veroilmoitusaika alkaa: ensimmäiset esitäytetyt OmaVerossa tänään – viime vuoden isoista sähkölaskuista voi vielä hakea sähkövähennystä

Sivu on viimeksi päivitetty 6.5.2024