Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Verohallinto lähettää e-laskuehdotuksia sadoille tuhansille OP:n asiakkaille

Verohallinnon tiedote, 17.10.2023

Noin 490 000 OP:n henkilöasiakasta saa lokakuussa Verohallinnolta e-laskuehdotuksen op.fi-palveluun ja OP-mobiiliin. Kun asiakas hyväksyy ehdotuksen, hän saa jatkossa verolaskut suoraan e-laskuina. Verohallinto haluaa helpottaa verojen eräpäivän muistamista kannustamalla e-laskun käyttöön.

E-laskuehdotuksen saavat sellaiset OP:n asiakkaat, jotka maksavat tai ovat tänä vuonna maksaneet kiinteistöveroa, joilla ei ole sen maksamiseen käytössä e-laskua tai suoramaksua ja jotka ovat ilmoittaneet Verohallinnolle OP:n tilinumeron veronpalautusta varten. Asiakkaalla on 30 päivää aikaa reagoida saamaansa ehdotukseen. Jos asiakas ei hyväksy ehdotusta, se poistuu automaattisesti.

Op.fi-palvelussa e-laskuehdotus näkyy asiakkaille Maksut-sarakkeessa, OP-mobiilissa Maksut ja e-laskut -osiossa. Klikkaamalla e-laskuehdotusta asiakas voi hyväksyä sen, minkä jälkeen asiakas saa Verohallinnolta e-laskut kiinteistöverosta sekä mahdollisista ennakko- ja jäännösveroista.

Osuuspankin asiakas, saitko e-laskuehdotuksen? Toimi näin:

  • Löydät e-laskuehdotukset op.fi-palvelusta ja OP-mobiilista. Kun olet kirjautunut op.fi-palveluun, valitse etusivun Maksut-sarakkeesta E-laskuehdotukset. OP-mobiilissa valitse Maksut ja e-laskut, sen jälkeen E-laskut, Muokkaa e-laskuja ja E-laskuehdotukset.
  • Jos hyväksyt e-laskuehdotuksen, saat jatkossa e-laskun maksettavanasi olevista veroista noin kahta viikkoa ennen eräpäivää. Voit halutessasi valita, että lasku hyväksytään ja maksetaan automaattisesti eräpäivänä.
  • Jos saat e-laskuehdotuksen, sinulla on 30 päivää aikaa hyväksyä tai hylätä ehdotus. Tämän jälkeen e-laskuehdotus poistuu automaattisesti.

Vastaava kampanja Nordean asiakkaille kesällä − uusia e-laskuasiakkaita saatiin 90 000

Ylitarkastaja Irene Laine Verohallinnosta kertoo, että Verohallinto haluaa auttaa asiakkaita muistamaan verojen eräpäivät.

– Kun asiakas ottaa verkko- tai mobiilipankissa käyttöön e-laskun, hän saa Verohallinnolta laskun suoraan pankkiinsa noin kaksi viikkoa ennen laskun eräpäivää. E-laskulla on valmiina tarvittavat tiedot, kuten tili- ja viitenumero sekä oikea maksettava summa. Näin asiakkaan ei tarvitse näpytellä tietoja laskua maksaessaan, vaan hän voi vain hyväksyä e-laskun omassa verkkopankissaan, Laine sanoo.

Verohallinto toteutti vastaavan kampanjan Nordean asiakkaille kesällä, ja tulokset olivat Laineen mukaan hyvät.

– Saimme Nordean asiakkaista uusia e-laskuasiakkaita noin 90 000. Moni on havahtunut e-laskumahdollisuuteen vasta kun sitä on tarjottu heille suoraan verkkopankissa.

Laineen mukaan erityisesti kiinteistövero on tyypillisesti sellainen vero, jonka maksaminen usein unohtuu asiakkailta.

– Koska verolle lähtee kertymään viivästyskorko heti eräpäivän jälkeen, e-laskun käyttöönotto on asiakkaille myös halvempaa, kun verot tulevat maksetuiksi ajallaan. E-laskun voi hyväksyä ja ottaa käyttöön myös, vaikka juuri nyt ei mitään veroa olisikaan maksettavana, Laine toteaa.

– Nyt syksyllä lähetämme ehdotuksia OP:n asiakkaille, mutta muidenkin pankkien asiakkaat voivat tilata e-laskun Verohallinnolta milloin vain omassa verkkopankissaan.

E-laskun käyttöönotto on helppoa ja turvallista. Laine korostaa, että verkkopankkiin Verohallinnolta tuleva e-laskuehdotus ei ole huijaus eikä sen hyväksymiseen liity turvallisuusriskejä.

– Jos hyväksyy e-laskun, se ei vielä tarkoita sitä, että laskut veloitetaan tililtä automaattisesti, vaan asiakas hyväksyy jokaisen laskun. Halutessaan asiakas voi ottaa erikseen käyttöön myös automaattisen maksamisen toiminnon, jolloin lasku veloitetaan tililtä automaattisesti eräpäivänä.

Lue lisää e-laskusta: Tilaa veroista e-lasku

Sivu on viimeksi päivitetty 17.10.2023