Huijausviestejä on liikkeellä Verohallinnon nimissä. Lue lisää huijausviesteistä

Syyskuussa maksetaan yli miljardi euroa veronpalautuksia – rahat eivät välttämättä näy tilillä heti aamusta

Verohallinnon tiedote, 31.8.2022

5. syyskuuta maksetaan tämän vuoden euromääräisesti suurin veronpalautuspotti, 1,1 miljardia euroa. Kaikkiaan veronpalautuksia saa syyskuussa noin 1,2 miljoonaa asiakasta.

Veronpalautukset maksetaan asiakkaille päivän kuluessa, joten jos rahat eivät näy tilillä heti aamusta, ei ole syytä huolestua, sanoo ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta.
– Palautuksia kannattaa odottaa rauhassa ja tarkistaa tilanne iltapäivällä. Jos veronpalautuksia ei iltaan mennessä ole tullut, on mahdollista, että palautusten maksupäivä on siirtynyt eteenpäin tai että tilinumero ei ole Verohallinnon tiedossa, Villman kertoo.

Maksupäivä voi siirtyä esimerkiksi, jos

  • asiakas tai hänen puolisonsa on täydentänyt esitäytettyä veroilmoitusta
  • Verohallinto on saanut verotuksen vaikuttavia tietoja muualta esitäytetyn veroilmoituksen lähettämisen jälkeen
  • asiakkaan tilinumero ei ole Verohallinnon tiedossa
  • veronpalautusta on käytetty verojen maksuksi
  • veronpalautus on ulosmitattu.

Tilinumero kannattaa ilmoittaa OmaVerossa

Syyskuussa palautuksia saavista noin 5 000 asiakasta ei ole ilmoittanut tilinumeroaan Verohallinnolle. Jos tilinumero ei ole tiedossa, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena Nordeaan, josta sen voi myöhemmin lunastaa eri tavoin.

Juha Villman muistuttaa, että tilinumeron voi ilmoittaa Verohallinnolle vielä senkin jälkeen, kun veronpalautus on maksettu maksuosoituksena.
– Jos maksuosoitusta ei lunasta Nordeasta, veronpalautus palautuu takaisin Verohallinnolle neljän viikon kuluttua. Jos tilinumeron on ilmoittanut siihen mennessä, Verohallinto maksaa rahat asiakkaan tilille, Villman sanoo.

Mätkyjen eräpäivä on huomenna

Syyskuussa tulee maksettavaksi myös euromääräisesti vuoden suurin jäännösveropotti. Huomenna 1.9. on mätkyjen eräpäivä lähes 400 000 asiakkaalla, joista 322 000:lla kyseessä on ensimmäinen maksuerä. Kaikkiaan mätkyjä on syyskuussa maksettavana 318 miljoonaa euroa.

Etkö ole saanut verotuspäätöstä? Odota omaasi rauhassa.

Verotus valmistuu tänäkin vuonna joustavasti, eli asiakkaat saavat verotuspäätöksensä eri aikaan. Elokuun lopussa verotuspäätöksen on saanut 93 prosenttia henkilöasiakkaista.
– Loputkin saavat oman päätöksensä lokakuun loppuun mennessä, joten kannattaa odottaa rauhassa, sanoo Juha Villman.

Aiheesta lisää:
Miksi en saanut veronpalautusta?
Mille tilille veronpalautus maksetaan?

Sivu on viimeksi päivitetty 31.8.2022