Maataloudenharjoittajille on luvassa energiaveron lisäpalautus

Verohallinnon tiedote, 25.4.2022

Suurin osa maataloudenharjoittajista on saamassa lisäpalautuksen energiaverosta. Hallitus esittää 45 miljoonan euron lisäpalautuksia niille maataloudenharjoittajille, jotka ovat saaneet tänä keväänä hyväksytyn päätöksen vuoden 2021 energiaveron palautuksista. Lisäpalautus maksetaan automaattisesti niille, jotka ovat siihen oikeutettuja.

Palautukset pyritään maksamaan mahdollisimman pian

Lisäpalautusta on valmisteltu pikavauhtia, jotta maataloudenharjoittajat saisivat tukea kohonneisiin energiahintoihin. Hallituksen esitys menee eduskunnan päätettäväksi – tavoitteena on, että lisäpalautus voitaisiin maksaa mahdollisimman pian lain tultua voimaan.

Lisäpalautusta maksetaan kevyestä ja raskaasta polttoöljystä sekä R-luokan biopolttoöljystä.

– Lisäpalautus koskee maataloudenharjoittajien lisäksi viljankuivaajia ja ammattimaisia kasvihuoneviljelijöitä, kertoo ylitarkastaja Petri Lindroos Verohallinnosta.

Lisäpalautusta ei tarvitse erikseen hakea – määrä perustuu vuoden 2021 hakemukseen

Verohallinto laskee lisäpalautuksen niistä polttoöljyn ja biopolttoöljyn kulutusmääristä, jotka asiakas on ilmoittanut aiemmin vuoden 2021 energiaveron palautushakemuksessaan.

– Asiakkaan ei tarvitse erikseen hakea lisäpalautusta Verohallinnolta. Maksamme lisäpalautuksen kaikille, jotka ovat saaneet aiemmin hyväksytyn päätöksen vuoden 2021 energiaveron palautushakemukseensa, kertoo Lindroos.

Lisäpalautusta ei voi saada, jos maataloudenharjoittaja tai ammattimainen kasvihuoneviljelijä ei ole hakenut lainkaan maatalouden energiaveron palautusta vuodelta 2021 tai verovuoden hakemus on hylätty. Maataloudenharjoittajilla palautushakemuksen määräpäivä oli helmikuun lopussa – osakeyhtiöillä sekä muilla yhteisöillä neljän kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.

Hallituksen esitys

Lisätietoa maatalouden energiaveron palautuksesta