Toteuta ja testaa

Ohjelmistokehittäjät voivat hakea testivarmenteen ApitamoPKI rajapintojen testaamista varten. Testivarmenteen avulla voi testata ilmoittamista ja tiedon vastaanottamista testausympäristössä.

ApitamoPKI käyttää samaa testivarmennepalvelua kuin tulorekisteri. Jos sinulla on jo tulorekisterin WebService testivarmenne huolehdi varmenteen tallentamisesta testiympäristöön.

Testivarmenteen hakeminen 

Testivarmenteen hakeminen ApitamoPKI rajapinta testausta varten edellyttää seuraavia toimenpiteitä:

  • allekirjoittamalla ja lähettämällä aloitusilmoituksen pdf-muodossa ohjelmistotalot(at)vero.fi osoitteeseen, hyväksyt samalla testivarmenteen käyttöehdot
  • aloitusilmoituksen lähettäminen käynnistää testivarmenteen haun
  • tekniselle yhteyshenkilölle lähetetään turvasähköpostilla tarvittavat tiedot testivarmenteen muodostamista varten sekä matkapuhelinnumeroon tekstiviestillä PIN-koodi viestin avaamista varten. PIN-koodi lähetetään sen jälkeen, kun varmenteen hakemisen yhteydessä lähetetyn suojatun sähköpostin "avaa viesti" -linkkiä on painettu
  • varmenne on noudettava 14 vrk sisällä hakemuksen tekemisestä Web Service rajapinnan kautta
  • rajapintapalvelun kehittäjä vastaa varmenteen syöttämisestä ohjelmistoon. Ilman varmennetta rajapinta ei palauta käyttäjäorganisaation pyytämää aineistoa.

ApitamoPKI:n testiympäristön osoitteet: