Maksajan tyyppi

Maksajan tyyppi on Kotitalous, koska valitsit ensimmäisellä sivulla Asioi yksityishenkilönä. Lisää maksajan tyyppi, jos jokin vaihtoehdoista koskee tilannettasi. Tarvittaessa voit valita useita maksajan tyyppejä.

Ulkomainen työnantaja

Ulkomaisena kotitaloustyönantajana pidetään työnantajana toimivaa henkilöä, joka ei asu Suomessa (rajoitetusti verovelvollinen). 

Kotitalouksien työnantajarinki

Ilmoita tieto, jos annat ilmoituksen kotitalouksien työnantajaringin edustajana. Työnantajaringistä on kyse, kun olet yhdessä toisten kotitalouksien kanssa palkannut siivoojan, lastenhoitajan tai muun työntekijän ja hoidat omalla henkilötunnuksellasi palkan maksamisen ja tietojen ilmoittamisen tulorekisteriin koko ringin puolesta.

Tilapäinen työnantaja (ei TyEL-vakuutussopimusta)

Tilapäinen työnantaja on työnantaja, joka ei työllistä ketään pysyvästi ja maksaa palkkoja kuuden kuukauden aikana enintään 9 006 euroa (vuonna 2022). Tilapäisellä työnantajalla ei ole voimassa olevaa eläkevakuutussopimusta työeläkeyhtiön kanssa.

Kun annat ilmoituksen sähköisessä asiointipalvelussa, tieto tilapäisestä työnantajasta ilmoitetaan muiden työeläkevakuutustietojen kanssa sivulla Tulonsaaja, kohdassa Tulonsaajan vakuutustiedot.


Lue lisää: Tilapäinen työnantaja