Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Yhteisön ennakkoveron hakemus/muutos (5017)

Lomakkeella yhteisöt hakevat ennakkoveroa tai muutosta määrättyyn ennakkoveroon sekä lisäennakkoa.

Hae ennakkoa verkossa

Tee hakemus OmaVerossa

Voit tehdä hakemuksen sähköisesti myös Ilmoitin.fi-palvelussa taloushallinto-ohjelman muodostamana tiedostona tai tai Apitamo/ApitamoPKI-rajapinnan kautta.

Milloin voi käyttää paperilomaketta?

Hakemuksen voi jättää paperilomakkeella vain erityisestä syystä, jos hakemuksen tekeminen sähköisesti on esimerkiksi teknisen esteen vuoksi mahdotonta.

Jos teet hakemuksen paperilomakkeella, erillistä lupaa ei tarvitse hakea eikä syytä tarvitse kertoa etukäteen. Paperilomakkeella tehdyn hakemuksen käsittely kestää kauemmin kuin sähköisen hakemuksen.

Täytä lomake huolellisesti ohjeiden mukaan. Verohallinto muuntaa lomakkeen sähköiseen muotoon ja merkityt tiedot tunnistetaan koneellisesti. Esimerkiksi Y-tunnus on tärkeää ilmoittaa oikeassa muodossa yrityksen yksilöinnin takia. Lisää ohjeita saat tarvittaessa täyttöohjeesta, joka on sivun lopussa.

Lähetä lomake osoitteeseen:

Verohallinto
Yhteisöjen ennakonmuutoshakemusten optinen lukupalvelu
PL 500
00052 VERO


Verohallinto voi käyttää asiasi ratkaisemisessa automaattista päätöksentekoa. Tämä tarkoittaa sitä, että päätös asiastasi voidaan tehdä osittain tai kokonaan automaattisesti. Lue lisää automaattisesta päätöksenteosta Verohallinnossa

Sivu on viimeksi päivitetty 1.3.2024