Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Puun ostajan vuosi-ilmoitus (7807)

Lomakkeella 7807 puun ostaja antaa vuosi-ilmoituksen Verohallinnolle suoraan metsänomistajalle maksamistaan puukaupan maksusuorituksista. Vakuutusyhtiö ilmoittaa lomakkeella 7807 metsänomistajalle maksamansa metsävakuutuskorvaukset.

  • Suorituksen maksajan on annettava tiedot sähköisesti, jos vuosi-ilmoitus koskee viittä tai useampaa tulonsaajaa. Velvollisuus ei koske luonnollista henkilöä eikä kuolinpesää.
  • Jos korjaat tietoja, anna uusi korvaava vuosi-ilmoitus (7807). Korvaava ilmoitus annetaan vain niistä tulonsaajista, joiden alkuperäiset tiedot ovat olleet puutteellisia tai virheellisiä. 

Ilmoita tiedot OmaVerossa

Voit antaa vuosi-ilmoituksen OmaVerossa. Kirjaudu palveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Valitse kirjautumisen jälkeen linkki Ilmoita tai pyydä tietoja rajoitetusti.

Kirjaudu OmaVeroon

Näin löydät vuosi-ilmoitukset OmaVerosta

Ilmoita tiedot Ilmoitin.fi:ssä

Ilmoitin.fi

Ohjeita tiedostoina lähetettyihin vuosi-ilmoituksiin – tietuekuvaukset

Korjaaminen

Jos korjaat tietoja, anna uusi korvaava vuosi-ilmoitus. Anna ilmoitus vain niistä tulonsaajista, joiden alkuperäiset tiedot ovat olleet puutteellisia tai virheellisiä.

Jos korjaat tietoja, ilmoita korjatut tiedot saman vuoden lomakkeella, jolla ilmoitit alkuperäiset tiedot.

Lisätietoa korjaamisesta

Lomakkeet lähetetään osoitteeseen:
Vuosi-ilmoitusten optinen lukupalvelu
PL 300
00052 VERO

Jos annoit vuosi-ilmoituksen OmaVerossa tai Verohallinnon asiointipalvelussa, korjaa tiedot OmaVerossa.

Voit korjata aikaisempien vuosien vuosi-ilmoituksia Lomake.fi:ssä siihen saakka, kunnes Lomake.fi sulkeutuu kokonaan 29.2.2024. Lue lisää: Lomake.fi-palvelu sulkeutuu helmikuussa 2024

Huom: Myös Tallennetut lomakkeet -palvelu sulkeutuu. Jos haluat säilyttää ilmoitukset, jotka olet aiemmin lähettänyt Lomake.fi:ssä, tallenna ne omalle tietokoneellesi, ennen kuin palvelun käyttö päättyy.


Verohallinto voi käyttää asiasi ratkaisemisessa automaattista päätöksentekoa. Tämä tarkoittaa sitä, että päätös asiastasi voidaan tehdä osittain tai kokonaan automaattisesti. Lue lisää automaattisesta päätöksenteosta Verohallinnossa

Sivu on viimeksi päivitetty 19.11.2023