Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Edunvalvonnassa oleva henkilö voi antaa valtuuden asiointiin OmaVerossa

Uutinen, 14.5.2024

Edunvalvonnassa oleva henkilö voi nyt antaa edunvalvojalleen Veroasioiden hoito -valtuuden, jonka avulla tämä voi hoitaa edunvalvonnassa olevan veroasioita OmaVerossa.

Veroasioiden hoito -valtuuden avulla valtuutettu voi hoitaa veroasioita muun muassa OmaVerossa, puhelimessa ja asiakaspalvelupisteissä.

Edunvalvonnassa olevan tilinumeroa ei voi ilmoittaa OmaVerossa

Edunvalvonnassa olevan henkilön tilinumeroa ei voi kuitenkaan ilmoittaa tai muuttaa OmaVerossa. Muutosta ei voi tehdä henkilö itse eikä sitä voi tehdä Veroasioiden hoito -valtuudella. Tämä johtuu siitä, että edunvalvontaan määrätty ei voi valtuuttaa toista henkilöä hoitamaan omia pankkitiliasioitaan.

Tilinumeron voi ilmoittaa tai muuttaa vain edunvalvoja. Hän voi ilmoittaa tilinumeron paperilomakkeella, joka on saatavissa vero.fi:stä.

Veroasioiden hoito -valtuuden voi antaa Suomi.fi:ssä

Edunvalvonnassa oleva henkilö voi antaa Veroasioiden hoito -valtuuden Suomi.fi:n Valtuudet-palvelussa.

Jos edunvalvonnassa olevalla henkilöllä

  • on henkilökohtaiset pankkitunnukset, mobiilivarmenne tai varmennekortti, hän voi tunnistautua Suomi.fi:n Valtuudet-palveluun ja antaa valtuuden siellä, jolloin valtuus tulee voimaan heti
  • ei ole henkilökohtaisia pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia, vaihtoehdot valtuuden antamiseen on kerrottu Suomi.fi:n Valtuudet-palvelun ohjeessa Näin valtuutat, jos et voi käyttää sähköisiä palveluja.

Edunvalvojien sähköinen asiointi helpottuu tulevaisuudessa

Edunvalvojat voivat toistaiseksi hoitaa edunvalvonnassa olevien veroasioita vain paperilomakkeilla, jos edunvalvonnassa oleva ei voi itse antaa Suomi.fi-valtuutta sähköiseen asiointiin.

Edunvalvojien sähköistä asiointia kehitetään vuonna 2024.

Jos edunvalvontavaltuutus on vahvistettu, eli valtuus on voimassa, edunvalvontavaltuutettu voi asioida sähköisesti hänet valtuuttaneen henkilön puolesta 15.5.2024 alkaen.

Ohjeita ja lisätietoa:

Muokattu 14.5. klo 10.32: Tarkennettu päivämäärä 15.5. uutisen loppuun.

Sivu on viimeksi päivitetty 14.5.2024