Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Maataloudenharjoittajat voivat hakea kiinteistöverotukea maatalouden tuotantorakennuksille 15.9.2022 alkaen

Uutinen, 2.9.2022

Maataloudenharjoittajat voivat hakea tilapäistä kiinteistöverotukea maatalouden tuotantorakennuksille. Tukea haetaan OmaVerossa, ja sen hakuaika on 15.9.–31.10.2022.

Kiinteistöverotuki on yksi hallituksen toimista, joilla yritetään helpottaa energian hintojen nousun aiheuttamaa maatalouden kustannuskriisiä.

Linkki hakemukseen lisätään automaattisesti OmaVeron etusivulle

Kiinteistöverotukea voivat hakea kaikki maataloudenharjoittajat, joille on verovuoden aikana määrätty kiinteistöveroa maatalouden tuotantorakennuksista vähintään 10 euroa. Näille maataloudenharjoittajille lisätään automaattisesti linkki kiinteistöverotuen hakemukseen OmaVeron etusivulle 15.9.2022.

Kiinteistöverotuki koskee ainoastaan maatalouden tuotantorakennuksia – ei maapohjaa eikä metsätalouden tuotantorakennuksia. Tukea ei myönnetä automaattisesti, vaan sitä täytyy itse hakea OmaVerossa.

Tukipäätökset tehdään Verohallinnossa marras-joulukuussa, ja tuki maksetaan asiakkaan tilille ennen vuoden loppua. Tuen määrä on enintään 35 000 euroa.

Hoida asianhoitajan valtuudet kuntoon ennen tuen hakemista

Jos käytät veroasioissa asianhoitajaa, huolehdi, että asianhoitajallasi on tarvittavat sähköisen asioinnin valtuudet kiinteistöverotuen hakemista varten. Valtuudet voit antaa Suomi.fi-palvelussa. Asianhoitajasi tarvitsee joko valtuuden "Veroasioiden hoito" tai "Kiinteistöveroasioiden hoito".

Lisätietoa:

Sivu on viimeksi päivitetty 2.9.2022