Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Tarkista uuden verokorttisi tuloraja nyt

Verohallinnon tiedote, 17.1.2024

Jos työtilanne tai tulot ovat muuttuneet, verokortin tulorajaa pitää todennäköisesti päivittää. Verokorttiin merkitty tuloraja on tarkoitettu helmi–joulukuulle, ei koko kalenterivuodelle. Valtaosa uusista verokorteista tulee käyttöön helmikuun alussa.

Kaikkien suomalaisten verokortit vuodelle 2024 löytyvät nyt OmaVerosta. Oma, uusi verokortti kannattaa katsoa huolellisesti läpi. Erityisesti kannattaa tarkistaa verokortin tuloraja, ja varmistaa, että verokorttiin merkityt vähennykset pitävät paikkansa.

Myös paperiset verokortit ovat saapuneet niille asiakkaille, joilla on käytössä Verohallinnon paperinen asiointi. Verohallinnon paperipostista voi luopua ottamalla käyttöön Suomi.fi-viestit. Sen jälkeen saa Suomi.fi-ilmoituksen sähköpostiin tai sovellukseen aina, kun OmaVerossa on uutta veroasiaa.

Osa tekee tarpeettomasti uuden verokortin – tuloraja tarkoitettu 11 kuukaudelle

Verokorttiin merkitty tuloraja on tarkoitettu helmi-joulukuulle, ei siis koko kalenterivuodelle.

- Osa ihmisistä tekee tarpeettomasti uuden verokortin, koska pitää erehdyksessä verokorttiin merkittyä tulorajaa koko vuoden tulorajana. Verokortin alareunasta löytyy kuitenkin arvio koko vuoden tuloista, sanoo ylitarkastaja Heikki Koskela Verohallinnosta.

Verohallinto arvioi verokortin tulorajan henkilön aikaisempien tulojen perusteella.

Verokortissa muutettavaa? Tee uusi verokortti OmaVerossa

Jos verokortin tiedoissa on muutettavaa, kannattaa tehdä uusi verokortti OmaVerossa.

- Kun verokortin tiedot ovat heti alkuvuodesta oikein, maksaa tuloistaan veroja tasaisesti pitkin vuotta. Toki verokortin tietoja voi ja kannattaa muuttaa myöhemminkin vuoden aikana, jos siihen on tarvetta, Koskela sanoo.

Tulorajan lisäksi on hyvä tarkastaa, että verokorttiin mahdollisesti merkityt verovähennykset ovat ajan tasalla. Aiemmasta poiketen tulonhankkimismenot eivät siirry automaattisesti edellisvuoden verokortilta uudelle verokortille.

Valtaosa verokorteista käyttöön helmikuussa

Tarkistamisen ja mahdollisen muokkaamisen jälkeen uusi verokortti pitää toimittaa tulojen maksajalle tai varmistaa, että maksaja saa verokortin automaattisesti Verohallinnon järjestelmästä.

Tammikuussa käytetään vielä vuoden 2023 verokorttia.

- Poikkeuksena ovat verokortit, joihin asiakas on itse tehnyt muutoksia joulu-tammikuun aikana. Jos on tehnyt muutoksia verokorttiinsa joulukuussa, verokortti on voimassa vuoden alusta lähtien. Jos uuden verokortin on tehnyt tammikuussa, se on voimassa heti verokortin valmistuttua, Koskela sanoo.

Lisätietoa asiakkaille:

Millä perusteella vuoden 2024 verokortti on laskettu?

Sivu on viimeksi päivitetty 17.1.2024