Sivustolla voi olla satunnaisia häiriöitä huoltotöiden vuoksi maanantaina 22.4. klo 6.30–8.00.

OmaVerossa on käyttökatko viikonloppuna − hoida mahdolliset veroasiasi nyt

Verohallinnon tiedote, 7.2.2023

OmaVerossa on viikonloppuna käyttökatko, joka alkaa perjantaina 10.2. klo 15.30 ja päättyy sunnuntaina 12.2. klo 18. Käyttökatkon aikana OmaVeroon ei voi kirjautua eikä sen kautta voi hoitaa mitään veroasiaa. Verohallinto ohjeistaa hoitamaan mahdolliset veroasiat alkuviikon aikana.

Viikonloppuna esimerkiksi verokorttia ei voi tehdä OmaVerossa. Myöskään veroja ei voi maksaa eikä maksutietoja saa palvelusta katkon aikana. Verohallinto muistuttaa, että jos on veroja maksettavana, kannattaa hakea maksutiedot ennen katkon alkua OmaVerosta ja maksaa verot omassa verkkopankissa.

Kattava lista käyttökatkon vaikutuksista: OmaVerossa käyttökatko 10.–12.2. – hoida veroasiasi ajoissa

EMCS-järjestelmä siirtyy OmaVeroon – muutos koskee yritysasiakkaita, jotka siirtävät valmisteverojen alaisia tuotteita EU:n sisällä

Käyttökatko johtuu siitä, että valmisteverotuksen EMCS-palvelu siirtyy Tullilta Verohallinnolle, ja katkoviikonlopun aikana tarvittavat tiedot ja toiminnallisuudet toteutetaan OmaVeroon. Muutoksen myötä yritykset ilmoittavat jatkossa EU-maiden sisällä tapahtuvat valmisteveron alaisten tuotteiden siirrot OmaVerossa.

EMCS-järjestelmää käyttävät esimerkiksi alkoholin ja tupakan maahantuojat, verottomien varastojen pitäjät sekä nestemäisten polttoaineiden valmistajat, jalostajat ja maahantuojat.

Lue lisää: EMCS-järjestelmän muutoksia

Sivu on viimeksi päivitetty 7.2.2023