Tässä tärkeät päivämäärät kevään veroilmoituksille – maa- ja metsätaloudenharjoittajien sekä toiminimiyrittäjien veroilmoitukset ovat OmaVerossa nyt

Verohallinnon tiedote, 14.1.2022

Toiminimiyrittäjät saavat ensimmäistä kertaa veroilmoituslomakkeen ainoastaan sähköisesti OmaVeroon. Palkansaajien ja eläkeläisten veroilmoitusten päivämäärät ovat tuttuun tapaan toukokuussa.

Veroilmoituksen täydentämisen määräpäivät keväällä 2022:

28.2.2022: metsänomistajat ja maatalousyhtymät

 • Metsätalouden veroilmoitus niillä Suomessa asuvilla metsänomistajilla, joilla ei ole maatalous- tai elinkeinotoimintaa
 • Maatalousyhtymien maatalouden veroilmoitus
 • Arvonlisäveroilmoitus, jos verokausi on kalenterivuosi. Päivä on myös arvonlisäveron maksun määräpäivä.
 • Hakemus maatalouden energiatuotteen valmisteveron palauttamiseksi 

1.4.2022: maataloudenharjoittajien ja toiminimiyrittäjien veroilmoitukset Huom! Myös yrittäjien puolisoiden veroilmoitukset

 • Maatalouden veroilmoitus
 • Maataloudenharjoittajien ja heidän puolisoidensa esitäytetty veroilmoitus henkilökohtaisista tuloista
 • Toiminimiyrittäjien veroilmoitus yritystoiminnasta. Toiminimiyrittäjien ja heidän puolisoidensa esitäytetty veroilmoitus henkilökohtaisista tuloista
 • Niiden metsänomistajien veroilmoitus, joilla on maatalous- tai elinkeinotoimintaa
 • Elinkeinoyhtymien veroilmoitus

30.4.2022: osakeyhtiöt ja muut yhteisöt

Yhteisöjen on annettava veroilmoitus 4 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Suurimmalla osalla tilikausi päättyy vuodenvaihteessa, jolloin veroilmoituksen määräpäivä on 30.4.

10.5.2022

 • Palkan- ja eläkkeensaajien esitäytetyn veroilmoituksen ensimmäinen määräpäivä. Jos tiedoissa on täydennettävää tai korjattavaa, täydennykset pitää ilmoittaa tähän mennessä. Helpoimmin se käy OmaVerossa. Veroilmoituksen määräpäivän voi tarkistaa omalta veroilmoitukseltaan.
 • Kiinteistöveroilmoituksen määräpäivä. Jos kiinteistötiedoissa on korjattavaa, korjaukset pitää ilmoittaa tähän mennessä. Suurimmalla osalla henkilöasiakkaita kiinteistöveron maksupäivät ovat 8.8.2022 ja 6.10.2022. 

17.5.2022

Palkan- ja eläkkeensaajien esitäytetyn veroilmoituksen 2. määräpäivä. Jos tiedoissa on täydennettävää tai korjattavaa, täydennykset pitää ilmoittaa tähän mennessä.

24.5.2022

Palkan- ja eläkkeensaajien esitäytetyn veroilmoituksen 3. määräpäivä. Jos tiedoissa on täydennettävää tai korjattavaa, täydennykset pitää ilmoittaa tähän mennessä.

Veroilmoitus useimmille sekä OmaVeroon että postitse – paperipostista eroon Suomi.fi-viesteillä

Kaikkien veroilmoitukset löytyvät OmaVerosta hyvissä ajoin ennen omaa määräpäivää. Useimmat saavat lisäksi paperisen veroilmoituksen kotiin postissa.

Paperista veroilmoitusta ei lähetetä, jos asiakas on ottanut käyttöönsä sähköiset viranomaisviestit eli Suomi.fi-viestit. Tällä hetkellä Suomi.fi-viestien tilaajia on noin 760 000. He saavat paperipostin sijaan sähköpostiviestin heti, kun oma veroilmoitus on OmaVerossa.

Veroilmoitusta täydennetään vain yhdellä tavalla, joko sähköisesti tai paperilla. Jos asiakas täyttää veroilmoituksen paperilomakkeilla, ilmoituksen on oltava perillä Verohallinnossa viimeistään edellä mainittuina määräpäivinä. Jos asiakas toimii OmaVerossa, hän voi täydentää veroilmoitustaan vielä määräpäivänä.

Toiminimiyrittäjille veroilmoitus vain OmaVeroon

Jatkossa toiminimiyrittäjille ei enää postiteta paperista veroilmoituslomaketta, vaan he saavat veroilmoituksen OmaVeroon. Halutessaan toiminimiyrittäjät voivat kuitenkin yhä tulostaa paperilomakkeen vero.fi:stä tai tilata sen puhelimitse.

Valtaosa toiminimiyrittäjistä on jo tottunut sähköiseen asiointiin Verohallinnon kanssa. 93 prosenttia toiminimiyrittäjistä täytti viime vuonna veroilmoituksensa sähköisesti.  
Kuolinpesät saavat jatkossakin veroilmoituslomakkeen paperisena.

Ohjeet veroilmoituksen täyttämiseen: