Huijausviestejä on liikkeellä Verohallinnon nimissä. Lue lisää huijausviesteistä

OmaVerossa on käyttökatko viikonloppuna − hoida mahdolliset veroasiasi nyt

Verohallinnon tiedote, 16.11.2022

Verohallinto tekee OmaVerossa järjestelmäpäivityksen, jonka vuoksi palvelu on poissa käytöstä tulevan viikonlopun ajan. Katkon aikana OmaVerossa ei voi hoitaa mitään veroasioita. Verohallinto ohjeistaa hoitamaan veroasiat alkuviikon aikana.

Käyttökatko alkaa perjantaina 18.11. klo 15.30 ja päättyy maanantaina 21.11. klo 9. Käyttökatkon syynä on järjestelmäpäivitys, jonka aikana OmaVeroon tuodaan uusia toiminnallisuuksia ja parannetaan saavutettavuutta.

− Kehitämme OmaVeroa koko ajan keräämämme asiakasymmärryksen ja oman kehityssuunnitelmamme perusteella. Kerran vuodessa teemme isomman päivityksen, jossa viemme tuotantoon toteuttamamme isommat muutokset. Marraskuu on osoittautunut hyväksi ajankohdaksi, kun edellisen vuoden verotus on saatu päätökseen, kertoo OmaVeron tuoteomistaja Joonas Jarva.

Maksujärjestelylle jatkoa OmaVerossa

Viime vuosina OmaVeroa on kehitetty isosti, ja palvelua on laajennettu kattamaan uusia verolajeja. Vastaavia isoja muutoksia ei ole nyt luvassa, Jarva sanoo.

− Asiakkaille marraskuun käyttökatkon jälkeen näkyvimmät muutokset ovat mahdollisuus tunnistautua puhelinpalveluun OmaVeron kautta ja mahdollisuus uusia rauennut maksujärjestely OmaVerossa.

Kattava lista käyttökatkon vaikutuksista on nähtävillä vero.fi:ssä: OmaVerossa käyttökatko 18.–21.11. – hoida veroasiasi ajoissa

Helmikuussa odotettavissa on toinen viikonlopun mittainen katko, jonka yhteydessä valmisteverotuksen EMCS-järjestelmä siirtyy OmaVeroon. Nykyisellään EMCS-järjestelmän ylläpidosta vastaa Tulli.

Tee verokortti ja hae maksuviitteet ennen viikonloppua

Jarva muistuttaa, että käyttökatkon aikana esimerkiksi verokorttia ei voi tehdä OmaVerossa. Myöskään veroja ei voi maksaa eikä maksutietoja saa palvelusta katkon aikana.

− Jos on veroja maksettavana, kannattaa hakea maksutiedot ennen katkon alkua OmaVerosta ja maksaa verot omassa verkkopankissa, Jarva sanoo.

Lue lisää: Uutta OmaVerossa marraskuussa

Sivu on viimeksi päivitetty 16.11.2022