Vero.fi:ssä on huoltokatko keskiviikkona 29.5. klo 6–9. OmaVero toimii normaalisti.

Ennakkotieto toimituksille: tilastoveropäivä 1.12.

Verohallinnon tiedote, 23.11.2022

Verohallinto julkaisee joulukuun alussa tilastoja vuoden 2021 henkilöjen tuloverotuksesta. Tiedot ovat toimitusten käytettävissä Verohallinnon tilastotietokannassa torstaina 1.12. klo 8 alkaen.

Tilastotietoja on saatavilla henkilöistä tulo- ja ikäluokittain, kuntakohtaisesti ja postinumeroiden perusteella. Tilastotietokannasta selviää esimerkiksi:

  • kuinka paljon miehet ja naiset maksavat Suomessa veroja
  • missä tuloluokissa veroja maksetaan ja kuinka paljon
  • miten verojen maksu jakaantuu alueittain
  • miten erilaiset vähennykset, esimerkiksi kotitalousvähennys, jakaantuvat ikäluokittain, tuloluokittain ja alueittain
  • millaisia muutoksia on tapahtunut tuloissa, vähennyksissä ja veroissa postinumerotasolla.

– Missään muussa maassa verotietoa ei ole tilastotasolla kaikkien saatavilla yhtä yksityiskohtaisesti ja nopeasti kuin Suomessa. Autamme mielellämme toimituksia tilastotietokannan käytössä ja tilastojen tulkinnassa, verotilastojen tuoteomistaja Aki Savolainen kertoo.

Tilastoveropäivä antaa mahdollisuuden yhteiskunnalliseen keskusteluun veroista

Tietyt henkilöiden ja yhteisöjen tuloverotustiedot on säädetty laissa julkisiksi. Verohallinto julkaisee tuloverotuksen julkiset tiedot mahdollisimman pian sen jälkeen, kun viimeistenkin asiakkaiden verotus on valmistunut lokakuun lopussa. Tänä vuonna tiedot julkaistiin 9.11.

Tilastotietojen koostamisessa kestää kauemmin, minkä vuoksi Verohallinto ei pysty tarjoamaan tilastotietoa heti varsinaisena veropäivänä.

Verohallinto julkaisee tilastoveropäivänä 1.12. myös erilaisia nostoja ja analyyseja vuoden 2021 verotilastoista. Verohallinnon tilastonostot kertovat esimerkiksi minkä ikäiset saavat eniten pääomatuloja ja millä postinumeroalueilla maksetaan eniten tuloveroja.

 
Aiheesta aiemmin:

Vuonna 2021 yhteisten asioiden hoitoon kerättiin tuloveroja yhteensä 42,4 miljardia euroa – veroja kertyi ennätyksellisen paljon pääomatuloista ja yrityksiltä

Veropäivä keskiviikkona: Suomalaisille ennätysmäärä jäännösveroja vuodelta 2021 – syynä pääomatulojen kasvu

Lisätietoja:

Verohallinnon avoin tilastotietokanta 

Sivu on viimeksi päivitetty 23.11.2022