Viestit ja asiakirjat

Arkistossa voit katsella tulorekisterin sinulle lähettämiä viestejä ja muita tallennettuja asiakirjoja.

Voit avata asiakirjan valitsemalla Lataa asiakirja. Avaamattomat asiakirjat näkyvät korostettuina. Jos monella henkilöllä on valtuudet toimia saman maksajan puolesta, vain ensimmäinen asiakirjan sähköisessä asiointipalvelussa avaava henkilö näkee asiakirjan uutena. Tiedoston voi ladata itselleen vain yhden kerran istunnon aikana.

Arkistossa on vuoden 2022 alusta alkaen lähetetyt viestit ja tallennetut asiakirjat. Arkistossa näkyy korkeintaan sata viimeisintä viestiä tai muuta asiakirjaa. Uusimmat asiakirjat näkyvät ylimpänä.

Viesteistä voi saada Suomi.fi-ilmoituksen

Jos olet ottanut Suomi.fi-viestit käyttöön, saat ilmoitukset uusista viesteistä siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet ilmoittanut Suomi.fi-palveluun. Jos et ole ottanut Suomi.fi-viestejä käyttöön, tulorekisteri lähettää viestit kirjeinä.

Sähköpostitse saapuvassa ilmoituksessa kerrotaan viestistä vain otsikko. Voit lukea koko viestin arkistosta. Jos haluat muuttaa sähköpostiosoitettasi tai muita viestien asetuksia, tee muutokset Suomi.fi-palvelussa. Lue lisää Suomi.fi-viesteistä.

Osa tulorekisteriin tallennetuista viesteistä ja asiakirjoista ei vaadi käyttäjältä toimenpiteitä. Näissä tapauksissa arkistoon tallennuksesta ei ilmoiteta sähköpostilla eikä lähetetä kirjettä.

Paperilomakkeella antamasi ilmoitukset näkyvät arkistossa

Arkistoon tallennetaan myös tulorekisteriin paperilomakkeina lähetetyt ilmoitukset ja niiden virhetilanteisiin liittyvät kirjeet. Jos esimerkiksi annat palkkatietoilmoituksen paperilomakkeella, näet lähettämäsi lomakkeen arkistossa sen jälkeen, kun ilmoitus on saapunut tulorekisteriin. Jos paperilla antamassasi ilmoituksessa on ollut virhe, näet virheestä kertovan kirjeen arkistossa. Kirje lähetetään sinulle edelleen myös postitse.

Paperilomakkeella annetusta ilmoituksesta arkistossa näytetään myös ilmoituksen viite omassa sarakkeessaan.

Jos tilaat raportin paperilomakkeella, myös täyttämäsi tilauslomake tallennetaan arkistoon.

Viestien ja asiakirjojen kieli

Viestit ja asiakirjat ovat sillä kielellä, joka yritykselle tai organisaatiolle on merkitty asiointikieleksi yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (suomi, ruotsi tai englanti). Yksityishenkilön viestit ja asiakirjat ovat sillä kielellä, joka henkilölle on merkitty asiointikieleksi väestötietojärjestelmään (suomi tai ruotsi). Vaikka muuttaisit sähköisen asiointipalvelun kielivalintaa, asiakirjojen kieli ei muutu.

Sivu on viimeksi päivitetty 31.12.2021