Perustiedot

Perustiedoissa näet osoitteen, jota tulorekisteri käyttää. Kun annat sähköisessä asiointipalvelussa uusia palkkatietoilmoituksia, työnantajan erillisilmoituksia tai etuustietoilmoituksia, osoite esitäytetään maksajan tietoihin. Ilmoitukseen esitäytettyä osoitetta voi muuttaa ennen ilmoituksen lähettämistä.

Myös tulorekisterin kirjeet lähetetään tähän osoitteeseen. Jos olet ottanut käyttöön Suomi.fi-viestit, saat tulorekisterin lähettämät viestit sähköisinä. Huomaa kuitenkin, että jos annat ilmoituksen paperilomakkeella ja ilmoituksessa on puutteita, erittely ilmoituksen virheistä lähetetään aina postissa.

Yksityishenkilön ja organisaation osoite

Kun asioit tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa organisaation puolesta, näet organisaation osoitteen, jonka tulorekisteri on yleensä saanut yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä. Kun asioit yksityishenkilönä, osoite on yleensä saatu väestötietojärjestelmästä.

Jos tulorekisteri ei ole saanut tietoja näistä rekistereistä, esimerkiksi jos sinulla tai edustamallasi yrityksellä ei ole suomalaista tunnistetta, tulorekisteri voi käyttää myös osoitetta, jonka olet aiemmin ilmoittanut esimerkiksi paperilomakkeella. Osoite voi olla myös virkailijan tallentama.

Lisää osoite

Voit lisätä tulorekisterin tietoihin uuden osoitteen valitsemalla Lisää osoite. Osoitteen tallentamisen jälkeen tulorekisteri käyttää ilmoitusten esitäyttöön ja kirjeiden postitukseen ainoastaan itse antamaasi osoitetta. Aiempi osoite jää näkyviin perustietojen sivulle, mutta tulorekisteri ei käytä sitä mihinkään. Myöhemmin voit halutessasi ottaa tämän osoitteen uudelleen käyttöön.

Jos lisäät osoitteen organisaation tietoihin, se näkyy kaikille, jotka asioivat tämän organisaation puolesta . Osoite esitäytetään kaikkiin organisaation puolesta annettuihin ilmoituksiin.

Voit liittää osoitteeseen c/o-tarkenteen täyttämällä sen samaan kenttään katuosoitteen tai postilokeron kanssa. Kentän enimmäismerkkimäärä on 100.

Jos asioit tulorekisterissä valtuudella, jolla saa vain katsella tietoja, et voi lisätä osoitetta.

Muokkaa osoitetta

Voit muokata sähköisessä asiointipalvelussa itse tallennettua osoitetta milloin tahansa valitsemalla Muokkaa osoitetta. Voit myös poistaa osoitteen kokonaan. Muutokset tulevat voimaan heti. Osoitetiedot eivät kuitenkaan päivity aiemmin annetuille ilmoituksille.

Tulorekisterin tiedoista saatua osoitetta ei voi muokata tai poistaa. Jos siinä on virheitä, tiedot pitää korjata lähteenä olevaan järjestelmään. Jos lähde on yritys- ja yhteisötietojärjestelmä, ota yhteyttä Patentti- ja rekisterihallitukseen. Jos lähde on väestötietojärjestelmä, ota yhteyttä Digi- ja väestötietovirastoon. Muissa tilanteissa ota yhteyttä tulorekisteriin.
Jos asioit tulorekisterissä valtuudella, jolla saa vain katsella tietoja, et voi muuttaa osoitteita.

Sivu on viimeksi päivitetty 16.2.2023