Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Virtuaalivaluuttojen FIFO-laskuri

FIFO-laskuri on apuväline virtuaalivaluuttatapahtumien mahdollisen arvonnousun laskemiseen. FIFO-periaatteessa (First In - First Out) voittoa tai tappiota laskettaessa virtuaalivaluutat katsotaan käytetyksi siinä järjestyksessä kuin ne on hankittu.

Ladattavana olevassa tiedostossa on välilehti "Ohje laskurin käyttämiseen", jossa on kommentein ohjattu laskurin käyttöä esimerkiksi määrittämällä vakioidut sarakkeet ja niihin tulevat tiedot. Välilehdelle "FIFO-laskuri" kopioidaan tai syötetään tapahtumat, ja siinä tehdään itse varsinainen laskenta. Laskentaa varten on tiedettävä tapahtuman aika, tyyppi, virtuaalivaluutan määrä, hinta € / virtuaalivaluutta ja euromäärä yhteensä. Lisäksi pitää määrittää miltä ajalta laskenta suoritetaan, esimerkiksi vuodelta 2017 tai aikaväliltä 1.1.2017-30.6.2017.

FIFO-laskuri (xlsm)

Laskurin käyttäjä vastaa tietojen oikeasta syöttämisestä tiedostoon. Suosittelemme aina tarkistamaan laskurin tekemän laskennan, ja ilmoittamaan mahdollisista virheistä tai antamaan muuten kommentteja ohessa olevan webropol-lomakkeen kautta.

Palautelomake

Sivu on viimeksi päivitetty 2.5.2023