Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Virtuaalivaluuttojen FIFO-laskuri

FIFO-laskuri on apuväline virtuaalivaluuttatapahtumien mahdollisen arvonnousun laskemiseen. FIFO-periaatteessa (First In, First Out) voittoa tai tappiota laskettaessa virtuaalivaluutat katsotaan käytetyksi siinä järjestyksessä kuin ne on hankittu. Laskuri ei lähtökohtaisesti sovellu tilanteisiin, joissa virtuaalivaluuttaa vaihdetaan toisiin virtuaalivaluuttoihin.

Lataa alla oleva tiedosto omalle laitteellesi, ja avaa se vasta sitten. Tiedoston laskentapainikkeet eivät toimi, jos tiedostoa yrittää käyttää suoraan selaimella. Jos saat tiedoston avattuasi suojausvaroituksen ”Makrot on poistettu käytöstä”, ota makrot käyttöön valitsemalla painike ”Ota sisältö käyttöön”. Sen jälkeen tiedoston laskentapainikkeet toimivat.

Tiedostossa on välilehti "Ohje laskurin käyttämiseen", jossa on kommentein ohjattu laskurin käyttöä esimerkiksi määrittämällä vakioidut sarakkeet ja niihin tulevat tiedot.

Välilehdellä ”FIFO-laskuri” tehdään varsinainen laskenta. Kopioi välilehdelle omat tapahtumasi tai syötä ne käsin. Laskentaa varten on tiedettävä tapahtuman aika, tyyppi, virtuaalivaluutan määrä, hinta € / virtuaalivaluutta ja euromäärä yhteensä. Lisäksi pitää määrittää, miltä ajalta laskenta suoritetaan, esimerkiksi vuodelta 2023 tai aikaväliltä 1.1.2023–30.6.2023.

FIFO-laskuri (xlsm)

Laskurin käyttäjä vastaa tietojen oikeasta syöttämisestä tiedostoon. Suosittelemme aina tarkistamaan laskurin tekemän laskennan. Voit antaa palautetta ja ilmoittaa mahdollisista virheistä palautelomakkeen kautta.

Palautelomake (Webropol)

Sivu on viimeksi päivitetty 22.2.2024