Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Vuosi-ilmoitus korkotulon lähdeveron alaisista koroista

Tämän vuosi-ilmoituksen antaa koronmaksaja.

Voit ilmoittaa tiedot korkotulon lähdeveron alaisista talletusten, huoltokonttoritalletusten, maksulaitosten maksutilien ja joukkovelkakirjalainojen koroista vain sähköisesti. Paperilomaketta tietojen antamiseen ei ole.

Ilmoita tiedot OmaVerossa

Voit antaa vuosi-ilmoituksen OmaVerossa. Kirjaudu palveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Valitse kirjautumisen jälkeen linkki Ilmoita tai pyydä tietoja rajoitetusti.

Kirjaudu OmaVeroon

Näin löydät vuosi-ilmoitukset OmaVerosta

Ilmoita tiedot Ilmoitin.fi:ssä

Ilmoitin.fi

Ohjeita tiedostoina lähetettyihin vuosi-ilmoituksiin – tietuekuvaukset

Korjaaminen

Jos korjaat tietoja, anna uusi korvaava vuosi-ilmoitus. Anna ilmoitus vain niistä tulonsaajista, joiden alkuperäiset tiedot ovat olleet puutteellisia tai virheellisiä.

Jos korjaat tietoja, ilmoita korjatut tiedot saman vuoden lomakkeella, jolla ilmoitit alkuperäiset tiedot. Jos annoit vuosi-ilmoituksen OmaVerossa tai Verohallinnon asiointipalvelussa, korjaa tiedot OmaVerossa.

Lue lisää tietojen korjaamisesta

Huom: Lomake.fi:n käyttö on päättynyt 29.2.2024. Voit korjata Lomake.fi:ssä antamiasi aikaisempien vuosien vuosi-ilmoituksia OmaVerossa.


Verohallinto voi käyttää asiasi ratkaisemisessa automaattista päätöksentekoa. Tämä tarkoittaa sitä, että päätös asiastasi voidaan tehdä osittain tai kokonaan automaattisesti. Lue lisää automaattisesta päätöksenteosta Verohallinnossa

Sivu on viimeksi päivitetty 24.4.2024