Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijausviesteistä

Näin vastaat selvityspyyntöön OmaVerossa

OmaVerossa joihinkin selvityspyyntöihin voi vastata vapaamuotoisesti. Toisiin selvityspyyntöihin taas pitää vastata määrämuotoisesti eli niin, että täydennät aiemmin antamaasi ilmoitusta tai hakemusta. Joissakin tilanteissa voit valita, kummalla tavalla vastaat selvityspyyntöön.

OmaVero antaa sinulle automaattisesti ne vaihtoehdot, jotka ovat tilanteessasi mahdollisia.

Siirry OmaVeroon, jos et ole vielä kirjautunut palveluun (avautuu uuteen ikkunaan)

 1. Jos olet saanut selvityspyynnön, se näkyy OmaVerossa merkintänä tehtävissäsi. Valitse välilehti Tehtävät.

  Pääset vastaamaan selvityspyyntöön, kun valitset kohdasta Vastaa selvityspyyntöön linkin Avaa selvityspyyntö.

 2. Sivulla Selvityspyynnöt ovat kaikki selvityspyynnöt, myös ne, joihin olet jo vastannut. Vastaustasi odottavien selvityspyyntöjen kohdalla lukee Vastaa.

  Kun valitset Vastaa, pääset näkymään, josta voit siirtyä antamaan vastausta joko painikkeesta Ilmoituksen täydentäminen tai Vapaamuotoinen vastaus. Sinulle näytetään ne vaihtoehdot, jotka ovat tilanteessasi mahdollisia.

  Silloin kun vapaamuotoinen vastaus on ainoa vaihtoehto, siirryt siihen suoraan jo linkistä Vastaa.

  Määrämuotoinen vastaus selvityspyyntöön täytyy antaa esimerkiksi asunto-osakkeen, kiinteistön tai muun omaisuuden luovutuksesta.

 3. Vapaamuotoinen vastaus:

  Kirjoita vastauksesi avautuvaan kenttään. Kentän yläpuolelta voit tarvittaessa lukea selvityspyyntökirjeen uudelleen. Huomaa, että jos olet jo kirjoittanut tekstiä kenttään, teksti häviää, kun avaat kirjeen.

  Voit lisätä vastaukseesi myös liitteitä painikkeesta Lisää tiedosto. Liite ei kuitenkaan ole pakollinen.

  Huomaa, että liitteitä voi olla enintään 10 kappaletta ja ne voivat olla seuraavissa tiedostomuodoissa: pdf, rtf, doc, jpeg, tiff ja png. Yhden tiedoston koko voi olla enintään 30 megatavua (Mt). Tarvittaessa voit yhdistää useampia tiedostoja samaan liitteeseen, jotta saat kaikki tarpeelliset dokumentit mukaan.

 4. Määrämuotoinen vastaus:

  Käy läpi ilmoituksen kaikki vaiheet ja täydennä tiedot, jotka sinua on selvityspyyntökirjeessä pyydetty ilmoittamaan. Älä liitä vastaukseen tositteita tai vapaamuotoisia selvityksiä.

 5. Siirry lopuksi vaiheeseen Esikatsele ja lähetä. Tarkista tiedot ja valitse painike Lähetä.

Sivu on viimeksi päivitetty 14.11.2022