Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Veronumerorekisteri päivitetään maaliskuussa 2023

Uutinen, 14.3.2023

Julkisesta veronumerorekisteristä poistetaan maaliskuun 2023 aikana tiedot rakennusalalla työskentelevistä henkilöistä, joista ei ole annettu Verohallintoon rakennusalan ilmoitusvelvollisuuteen perustuvia työntekijäilmoituksia viimeisen kahden vuoden aikana. 

Henkilötunnuksen myötä kaikille on annettu pysyvä veronumero, jonka merkintä julkiseen veronumerorekisteriin on pakollinen jokaisella yhteisellä rakennustyömaalla työskentelevällä. Julkiseen veronumerorekisteriin on merkitty rakennustyömailla työskenteleviä henkilöitä, joiden työsuojeluviranomaisen kannalta pitää olla rekisterissä, vaikka ilmoitusvelvollisuutta Verohallintoon on rajoitettu. 

Veronumerorekisteri päivitetään ajantasaiseksi keväällä 2018 voimaan tulleen tietosuoja-asetuksen vaatimuksien mukaisesti. Jos Verohallinto ei ole saanut työntekijäilmoituksilla tietoja henkilöstä, merkintä poistetaan julkisesta veronumerorekisteristä.  

Päivityksen jälkeen merkinnän julkisessa veronumerorekisterissä voi tarkistaa 1.4.2023 alkaen. 

Veronumeron rekisteröinnin tarkistus – Avoin OmaVero

Veronumerorekisteriin voi hakeutua uudelleen 

Henkilöille, joiden tiedot poistetaan veronumerorekisteristä, ei lähetetä erillistä ilmoitusta. Veronumerorekisteriin voi hakeutua tarvittaessa uudelleen joko soittamalla palvelunumeroon 029 497 070 (rakentamisilmoitus ja veronumero) tai käymällä verotoimistossa. Jos henkilöllä on suomalainen henkilötunnus, hän voi myös itse merkitä veronumeron veronumerorekisteriin OmaVerossa. Veronumero pysyy samana uudelleen merkinnän jälkeenkin. 

Myös työnantaja tai rakennustyömaan päätoteuttaja voi lisätä työntekijän veronumeron veronumerorekisteriin OmaVerossa tai toimittaa pyynnön työntekijöidensä veronumeroiden rekisteröinnistä Verohallintoon Ilmoitin.fi-palvelussa. Lue myös ohjeet työnantajalle.

Uutista on päivitetty 14.3. klo 16.05: työnantaja ja rakennustyömaan päätoteuttaja voi lisätä työntekijän veronumeron veronumerorekisteriin OmaVerossa.

Lue lisää:

Veronumerorekisteri

Veronumero 

Sivu on viimeksi päivitetty 14.3.2023