Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Ota Suomi.fi-viestit käyttöön nyt – saat heti tiedon, kun ensi vuoden verokortti on OmaVerossa

Verohallinnon tiedote, 21.11.2023

Verohallinto lähettää joulu-tammikuun aikana suomalaisille lähes neljä miljoonaa paperista verokorttia, vaikka valtaosa ei tee paperisella verokortilla mitään. Verohallinto kehottaakin nyt ottamaan käyttöön Suomi.fi-viestit eli sähköisen viranomaisasioinnin, jolloin verokortin saa ainoastaan sähköisessä muodossa. Suomi.fi-viestien käyttäjät saavat tiedon Suomi.fi-sovellukseen tai sähköpostilla heti, kun uusi verokortti on OmaVerossa.

Vuoden 2024 verokortit tulevat OmaVeroon 13. joulukuuta mennessä. Jos Suomi.fi-viestit ottaa käyttöön viimeistään 24.11., tieto uuden verokortin saapumisesta tulee heti, kun verokortti on OmaVerossa.

− Jo noin kahden miljoonan henkilön verokortti siirtyy tulojen maksajalle automaattisesti rajapintaa pitkin, ja isoin osa niistäkin, joiden tarvitsee itse toimittaa verokortti tulojen maksajalle, lähettää sen eteenpäin sähköisessä muodossa. Paperinen verokortti on siis monelle täysin turha, sanoo ylitarkastaja Heikki Koskela Verohallinnosta.

Moni digitaitoinen saa verottajalta edelleen paperipostia

Suurin osa suomalaisista hoitaa veroasiansa sujuvasti OmaVerossa. Silti Suomi.fi-viestien tilaajaksi eli täysin sähköiseen veroasiointiin on siirtynyt vasta vajaa 1,2 miljoonaa henkilöä. Suomi.fi-viestit on Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämä palvelu.

– Moni kuvittelee virheellisesti, että hoitaa veroasiansa täysin sähköisesti, koska käyttää monien veroasioiden hoitamiseen sujuvasti OmaVeroa. Vaikka valtaosalla suomalaisista on hyvät digitaidot, moni saa edelleen veropostin kotiin paperilla, Heikki Koskela sanoo.

Vuonna 2022 paperisten verokorttien postittaminen maksoi noin 3,9 miljoonaa euroa.

Kun henkilö ottaa Suomi.fi-viestit käyttöön, hän luopuu samalla myös muiden palvelua käyttävien viranomaisten lähettämästä paperipostista. Veropostin lisäksi esimerkiksi äänioikeusilmoitukset ja ulosottoviranomaisen kirjeet tulevat Suomi.fi-viestien käyttäjille sähköisesti.

Fakta: Näin otat Suomi.fi-viestit käyttöön OmaVerossa:

  1. Tunnistaudu OmaVeroon pankkitunnuksilla.
  2. Valitse välilehti Yhteydenpito.
  3. Valitse kohdasta "Suomi.fi-viestien ottaminen käyttöön" linkki Siirry ottamaan Suomi.fi-viestit käyttöön.
  4. Valitse kohta "Vahvistan, että haluan ottaa Suomi.fi-viestit käyttöön ja saada organisaatioiden lähettämiä vastaanottokuittauksen vaativia viestejä ja muita viestejä sähköisessä muodossa". Valitse painike Seuraava.
  5. Ilmoita henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi, johon haluat vastaanottaa Suomi.fi-viestejä esimerkiksi uusista kirjeistä OmaVerossa ja muiden viranomaisten asiointipalveluissa. Valitse myös, haluatko saada ilmoitukset sähköpostiisi suomeksi, ruotsiksi vai englanniksi. Valitse painike Seuraava.
  6. Tarkista, että antamasi tiedot ovat oikein. Valitse sen jälkeen painike Lähetä.

Lue lisää: 

Ota käyttöön Suomi.fi-viestit – saat postia pääasiassa sähköisesti

 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 21.11.2023