Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Ota Suomi.fi-viestit käyttöön nyt – saat heti tiedon, kun ensi vuoden verokortti on OmaVerossa

Verohallinnon tiedote, 24.11.2022

Vaikka moni suomalainen täydentää veroilmoitustaan sujuvasti OmaVerossa, täysin sähköiseen veroasiointiin on siirtynyt vasta noin 940 000 henkilöä. Kun ottaa käyttöönsä Suomi.fi-viestit, kotiin ei tule paperista veropostia. Verohallinto lähettää joulu-tammikuun aikana suomalaisille yli neljä miljoonaa paperista verokorttia, joiden postitus maksaa 2,5 miljoonaa euroa.

Vuoden 2023 verokortit tulevat OmaVeroon 14. joulukuuta mennessä. Jos on ottanut käyttöön Suomi.fi-viestit eli sähköiset viranomaisviestit, saa sähköpostiin tiedon heti, kun OmaVerossa on uusi verokortti tai muuta veropostia.

Lisäksi paperista verokorttia ei enää tule kotiin.

- Valtaosa henkilöistä, joiden tarvitsee toimittaa verokortti tulojen maksajalle, lähettää verokortin eteenpäin sähköisessä muodossa. Paperinen verokortti on siis monelle tarpeeton, sanoo Verohallinnon ylitarkastaja Kaj Hoffren.

Jos ei vielä ole ottanut käyttöönsä Suomi.fi-viestejä, ne kannattaa tilata 27. marraskuuta mennessä, jotta ehtii varmasti saamaan tiedon uudesta verokortista.

– Jos henkilöllä ei ole Suomi.fi-viestejä käytössä, hänelle ei lähde meiltä ilmoitusta siitä, että uusi verokortti löytyy jo ennen paperipostin saapumista OmaVerosta ja sen voi tarvittaessa päivittää palvelussa, Hoffren sanoo.

Suomi.fi-viestien tilaajia on tällä hetkellä vajaat 940 000. Suomi.fi-viestit on Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämä palvelu.

Moni digitaitoinen saa verottajalta edelleen paperipostia

Yli kolme miljoonaa suomalaista täydentää vuosittain veroilmoitustaan OmaVerossa. Täysin sähköiseen veroasiointiin on heistä siirtynyt kuitenkin vain alle kolmannes.

- Moni kuvittelee virheellisesti, että hoitaa veroasiansa täysin sähköisesti, koska käyttää monien veroasioiden hoitamiseen sujuvasti OmaVeroa. Vaikka valtaosalla suomalaisista on hyvät digitaidot, moni saa edelleen veropostin paperisena kotiinsa, Hoffren sanoo.

Vuoden 2023 paperisten verokorttien postittaminen maksaa 2,5 miljoonaa euroa.

Kun henkilö ottaa Suomi.fi-viestit käyttöön, hän luopuu samalla myös muiden palvelua käyttävien viranomaisten lähettämästä paperipostista. Veropostin lisäksi esimerkiksi äänioikeusilmoitukset ja ulosottoviranomaisen kirjeet tulevat Suomi.fi-viestien käyttäjille sähköisesti.

Fakta: Näin otat Suomi.fi-viestit käyttöön:

  1. Tunnistaudu palveluun osoitteessa https://www.suomi.fi/viestit
  2. Klikkaa painiketta ”Ota Suomi.fi-viestit käyttöön”
  3. Saat antamaasi sähköpostiin vahvistusviestin, jonka lähettäjä on noreply@suomi.fi
  4. Käyttöönotto on valmis ja saat jatkossa viranomaisviestit sähköisessä muodossa.

Aikaisemmin aiheesta:

Vain 14 prosenttia suomalaisista saa veropostinsa sähköisesti - Suomi pitää jumbosijaa Pohjoismaissa 

Sivu on viimeksi päivitetty 24.11.2022