De felaktiga kunduppgifterna som låg bakom de ogrundade dödsdagarna på utdragen ur kreditupplysningsregistret har korrigerats

30.4.2024

De felaktiga kunduppgifterna som fanns på registerutdragen ur det positiva kreditupplysningsregistret har korrigerats. Till följd av felet bildades för en del kunder en ogrundad anteckning om dödsdag på utdraget ur kreditupplysningsregistret.

De felaktiga kunduppgifterna som överförts till det positiva kreditupplysningsregistret orsakade en felaktig anteckning om dödsdag för vissa kunder. Felet syntes endast i de utdrag ur kreditupplysningsregistret som efterfrågades om dem.

Tretton fall av felaktiga uppgifter upptäcktes och de felaktiga uppgifterna korrigerades så snart de upptäcktes. Vi skickade också ett brev till dem där vi berättade om saken.
Vi har inte längre upptäckt några nya fel i de basuppgifter som överförts till registret eller i den information som förmedlats till utdraget ur kreditupplysningsregistret.

Vi beklagar felet och det besvär som det orsakat samt eventuella konsekvenser för kundens tillgång till kredit. För personer som har haft fel i sina utdrag lönar det sig nu att ansöka om kredit på nytt. På så sätt får kreditgivarna ett utdrag ur personens kreditupplysningsregister med rätt innehåll.

Läs mer

Tidigare nyhet: Ogrundad dödsdag för en del kunder på utdraget ur kreditupplysningsregistret

Sidan har senast uppdaterats 30.4.2024