Apua oman talouden hallintaan

Talous- ja velkaneuvonta

Oikeusaputoimistojen talous- ja velkaneuvonta antaa maksutonta neuvontaa arjen talousasioihin, kuten rahankäytön suunnitteluun ja budjetissa pysymiseen. Lisäksi talous- ja velkaneuvojat avustavat velka-asioissa, kuten velkatilanteen selvityksessä sekä järjestelylainan ja velkajärjestelyn hakemisessa. Voit olla yhteydessä palveluun, vaikka velkaa ei vielä ole tai sen määrä on vähäinen.

Lue lisää

Ota yhteyttä 

Ulosotto

Ulosottolaitos on oikeusministeriön alainen virasto, joka hoitaa ulosottotoimelle laissa säädetyt tehtävät itsenäisesti ja riippumattomasti. Ulosoton tehtäviä ovat muun muassa rahasaatavien perintä, häädöt ja turvaamistoimet. Ole yhteydessä Ulosottolaitokseen, jos sinulla on kysymyksiä ulosotolle tehtävistä maksusuorituksista.

Lue lisää

Ota yhteyttä 

Talousneuvola

Talousneuvolassa annetaan matalan kynnyksen moniammatillista talousneuvontaa ilman ajanvarausta. Talousneuvoloita on noin 30 ympäri Suomen, ja jokaisessa Talousneuvolassa on mukana vähintään Ulosottolaitoksen ja talous- ja velkaneuvonnan edustaja. Useilla paikkakunnilla mukana on myös esimerkiksi sosiaalitoimi, seurakunta tai Kela. Palvelu on maksutonta, nimetöntä ja luottamuksellista.

Ota yhteyttä 

Takuusäätiö

Takuusäätiö on valtakunnallinen sosiaalialan järjestö, joka auttaa ihmisiä ottamaan oman talouden haltuun. Takuusäätiö tarjoaa maksuttomia valtakunnallisia palveluja ja materiaaleja tukemaan itsenäistä selviytymistä arjen raha-asioissa, oman talouden hallinnassa ja velkojen hoidossa.

Lue lisää 

Ota yhteyttä: Velkalinja-puhelin 0800 9 8009 tai Kysy rahasta -chat

Kela

Kela myöntää opintolainalle valtiontakauksen, ja pankki välittää tiedon takauksesta positiiviseen luottotietorekisteriin muiden luottotietojen yhteydessä. Jos opintolainasta syntyy takaussaatavaa, Kela ilmoittaa siitä tiedon rekisteriin. Kela ilmoittaa rekisteriin myös takaussaatavan muutokset, kuten lyhennykset, velkajärjestelyn maksuohjelman aloittamisen ja luoton päättymisen. 

Lue lisää

Ota yhteyttä

Sivu on viimeksi päivitetty 21.12.2023