Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Asunto- ja kiinteistöosakkeiden verotusarvot vuodelta 2005

Voimassaolo
Toistaiseksi

Mistä löydän asunto-osakeyhtiön osakkeen verotusarvon verovuodelle 2006 ja miten arvostan tuloverotuksessa ilmoitettavat varat?

Verotusarvot vuodelta 2005

Verotusarvot on listattuna verovirastokohtaisissa taulukoissa. Taulukot ovat PDF- muodossa. Mikäli tietokoneessasi ei vielä ole PDF -lukuohjelmaa, voit ladata sellaisen ilmaiseksi suoraan Adobelta osoitteesta: http.//www.adobe.fi/products/acrobat/readstep2.html.

Verotusarvo on laskettu valtiovarainministeriön päätöksen (996/93) mukaan verovuotta edeltävän vuoden tasetietojen perusteella. Yhtiön muun omaisuuden ja velkojen erotus (+ tai -) ei vaikuta yhtiön verotusarvoon, jos erotus on alle 20 % kiinteistöjen verotusarvosta.

Myös yhtiön pitkäaikaiset velat on vähennetty yhtiöllä, vaikka osakkailla olisikin erikseen oikeus maksaa lainaosuutensa pois. Osakkaiden velkaosuutta ei siten vähennetä osakkaan omistamien osakkeiden arvosta.

Tiedostoissa asunto-/kiinteistöyhtiön nimi ei välttämättä ole tulostunut kokonaisuudessaan, joten osakeyhtiö tulee (tällaisessa tapauksessa) yksilöidä Y-tunnuksen perusteella. Y-tunnuksen voi tarkistaa YTJ-tietopalvelusta osoitteessa: www.ytj.fi

Pdf-muotoisesta taulukosta löydät etsimäsi tiedon helpoimmin Acrobatin Etsi (Find) -komennon avulla.

  • Avaa taulukko, paina hiiren kakkospainiketta ja valitse sieltä Etsi... (Find...) -komento tai käytä pikanäppäintä Ctrl + F.
  • Kirjoita esiin tulevan ikkunan Etsittävä-syöttöruutuun Y-tunnus tai asunto-/kiinteistöyhtiön nimi.
  • Kun napautat Etsi-painiketta, selain tuo sivusta näkyviin sen kohdan, jossa Y-tunnus tai nimi mainitaan.
Sivu on viimeksi päivitetty 12.1.2007