Vero.fi on uudistunut. Lue lisää uudistuksesta.

Mistä löydän asunto-osakeyhtiön osakkeen verotusarvon verovuodelle 2006 ja miten arvostan tuloverotuksessa ilmoitettavat varat?

Voimassaolo
Toistaiseksi

Varallisuusverosta luovuttiin verovuoden 2006 alusta. Tämän johdosta Verohallitus ei enää vahvista asunto-osakeyhtiön osakkeille verotusarvoja verovuodelle 2006.

Varallisuusveron luopumisesta huolimatta luonnollisen henkilön ja kotimaisen kuolinpesän tulee pääsääntöisesti ilmoittaa tuloverotuksessa samat varat ja velat kuin ennenkin.

Ilmoitettavat varat ja velat on määritelty Verohallinnon päätös ilmoittamisvelvollisuudesta ja muistiinpanoista. Varoista ei kuitenkaan ilmoiteta sen arvoa.

Verohallinto täyttää esitäytetylle veroilmoitukselle verohallinnon tiedossa olevat verovelvollisen varat ja velat, jotka verovelvollinen tarkistaa ja tarvittaessa korjaa.

Varallisuus on veroilmoituksessa varallisuusverotuksen luopumisen jälkeen yksilöity ilman arvoa esim. kiinteistön sijaintikunta ja kiinteistötunnus tai asunto-osakeyhtiön nimi ja huoneiston numero. Sivu on viimeksi päivitetty 12.1.2007