KVL:2001/19

Antopäivä
14.2.2001
Diaarinumero
3479/80/2000
arvonlisävero, verovelvollisuusryhmä, rakentamispalvelun oma käyttö, verovelvollisuusryhmään liittyminen

Kiinteistöyhtiö oli hakeutunut kiinteistön käyttöoikeuden luovuttamisesta verovelvolliseksi. Sen omistamaan kiinteistöön oli tehty perusparannuksia viimeisten viiden vuoden aikana.

Kiinteistöyhtiö kuului vakuutusyhtiön edustamaan verovelvollisuusryhmään Se oli kuitenkin tarkoitus poistaa ryhmästä omistajuudessa tapahtuvien muutosten vuoksi.

Kiinteistöyhtiön uusi omistaja ja vuokralaiset aikoivat hakeutua verovelvollisiksi kiinteistön käyttöoikeuden luovuttamisesta heti, kun kiinteistöyhtiö poistettaisiin verovelvollisuusryhmästä.

Kun kiinteistöyhtiö poistetaan verovelvollisuusryhmästä, kysymyksessä ei ole kiinteistön myynti. Yhtiö ei myöskään ota kiinteistöä muuhun kuin vähennykseen oikeuttavaan käyttöön, jos kiinteistöyhtiön uusi omistaja ja vuokralaiset tulevat käyttämään kiinteistöä edelleen verollisessa vuokraustoiminnassa tai muutoin vähennykseen oikeuttavassa tarkoituksessa. Vakuutusyhtiön ei ollut näissä olosuhteissa palautettava aikoinaan tekemistään peruskorjaustöistä vähentämiään arvonlisäveroja.
Ennakkoratkaisu ajalle 14.2.2001 - 31.12.2001.

Arvonlisäverolaki 13 §, 13 b § , 30 § ja 33 §
LAINVOIMAINEN