Beställ ett inkomstregisterutdrag per post

Inkomstregisterutdraget är en rapport över inkomster som har betalats till dig och som arbetsgivarna har anmält till inkomstregistret. Om du beställer utdraget via inkomstregistrets e-tjänst får du det genast som ett pdf-dokument.

Om du inte har tillgång till e-tjänsten, kan du beställa en pappersblankett av inkomstregisterutdraget.  Avgiftsfritt utdraget postas till den adress som angetts som dina kunduppgifter i inkomstregistret. I allmänhet erhålls adressen från befolkningsdatasystemet.

Inkomsttagarens rapportbeställning (TULOR 6110r)

Ladda ner en blankett

Inkomsttagarens rapportbeställning

Utdraget innehåller det sammanlagda beloppet på alla prestationer under ett kalenderår. Om du beställer en rapport över innevarande år, sammanställs uppgifter från årets början fram till beställningsdagen till rapporten. Ett inkomstregisterutdrag kan beställas tidigast för år 2019.

Inkomstregisterutdraget bildas på det språk som antecknats som ditt kontaktspråk i befolkningsdatasystemet (finska eller svenska).

Fyll i följande uppgifter i inkomsttagarens rapportbeställning (TULOR 6110r)

1. Inkomsttagare

Fyll i inkomsttagarens identifierare på antingen rad A eller rad B beroende på vilket slags identifierare det är fråga om. Uppgiften är obligatorisk om inkomsttagaren har en identifierare.

A) Skriv identifieraren på rad A om inkomsttagaren har en finländsk personbeteckning eller ett finländskt FO-nummer.

Exempel: personbeteckning 101010-101A, FO-numret 0123456-2

B) Skriv den utländska identifieraren på rad B om inkomsttagaren inte har någon finländsk identifierare och fyll i identifierarens landskod. Lämna rad B tom om inkomsttagaren inte har någon identifierare. Fyll i de övriga uppgifterna om inkomsttagaren.

Välj rått typ av identifierare. Om inkomsttagaren inte har någon identifierare ska du välja ”Inkomsttagaren har ingen identifierare” som typ av identifierare.

Exempel:

  • Inkomsttagaren har en utländsk identifierare: fyll i inkomsttagarens identifierare, typen av identifierare och identifierarens landskod. Fyll även i personens namn och födelsedatum eller företagets namn.
  • Inkomsttagaren har ingen identifierare: fyll i personens namn och födelsedatum eller företagets namn. Välj ”Inkomsttagaren har ingen identifierare” som typ av identifierare.

Fyll i inkomsttagarens adress om inkomsttagaren har en utländsk adress eller om inkomsttagaren inte har någon finländsk identifierare. Ange antingen gatuadress eller postbox. Ange adressens landskod om adressen är utländsk. 

Exempel på landskoder: Finland = FI, Sverige = SE, Norge = NO, Estland = EE, Ryssland = RU. De oftast förekommande landskoderna finns i tabellen i slutet av denna anvisning. Om du inte hittar landskoden i tabellen, ange landsnamnet.

2. Beställning

Ange för vilket kalenderår du vill ha rapporten. Du kan endast beställa en rapport för ett kalenderår i taget. Det tidigaste möjliga året är 2019. Om du beställer en rapport över innevarande år, sammanställs uppgifter från årets början fram till beställningsdagen till rapporten.

3. Beställarens kontaktuppgifter

Fyll i de här uppgifterna endast om beställaren är någon annan än inkomsttagaren. Fyll i beställarens namn och en finländsk personbeteckning eller ett finländskt FO-nummer. Du kan även fylla i beställarens telefonnummer och e-postadress.

4. Datum och underskrift

Skriv under blanketten innan du skickar in den. Skriv även datumet och ditt telefonnummer.

Returadress

Skicka blanketten till adress:

Inkomstregistret
PB 1
00055 INKOMSTREGISTRET, FINLAND

Landskoder

De vanligaste landskoderna.

De vanligaste landskoderna
AE Arabemiraten AM Armenien AR Argentina
AT Österrike AU Australien AZ Azerbajdzjan
BA Bosnien och Hercegovina BB Barbados BE Belgien
BG Bulgarien BM Bermuda BR Brasilien
BY Vitryssland CA Kanada CH Schweiz
CN Kina CY Cypern CZ Tjeckien
DE Tyskland DK Danmark EE Estland
EG Egypten ES Spanien FI Finland
FR Frankrike GB Storbritannien GE Georgien
GG Guernsey GR Grekland HK Hongkong
HR Kroatien HU Ungern ID Indonesien
IE Irland IL Israel IM Isle of Man
IN Indien IS Island IT Italien
JE Jersey JP Japan KG Kirgisien
KR Republiken Korea KY Caymanöarna KZ Kazakstan
LK Sri Lanka LT Litauen LU Luxemburg
LV Lettland MA Marocko MD Moldavien
ME Montenegro MK Makedonien MT Malta
MX Mexiko MY Malaysia NL Nederländerna
NO Norge NZ Nya Zeeland PH Filippinerna
PK Pakistan PL Polen RO Rumänien
RS Serbien RU Ryssland SE Sverige
SG Singapore SI Slovenien SK Slovakien
TH Thailand TJ Tadzjikistan TM Turkmenistan
TR Turkiet TZ Tanzania UA Ukraina
US Förenta staterna UY Uruguay UZ Uzbekistan
VG Brittiska Jungfruöarna VN Vietnam ZA Sydafrika
ZM Zambia    
Sidan har senast uppdaterats 1.1.2023