Luottotietorekisteriotteilla aiheettomia kuolinpäiviä joillakin asiakkailla

22.4.2024

Uutista on päivitetty 22.4.2024:

Yksittäiset havaitut virheelliset tiedot on saatu korjattua. Ongelman juurisyyn ja laajuuden selvittäminen jatkuu edelleen.

Lähetämme kirjeellä tiedon asiasta niille henkilöille, joiden luottotietorekisteriotteella kyseinen virhe on ollut. Omat luottotietorekisteriotteesi ja niiden mahdolliset virheet voit tarkistaa sähköisestä asiointipalvelustamme. Palvelusta näet, kenelle ote on luovutettu, minkä sisältöisenä ja mihin käyttötarkoitukseen. Myös kyseiset virheelliset luottotietorekisteriotteet säilyvät asiointipalvelussa, sillä laki edellyttää säilyttämään jäljennöksiä luovutetuista otteista viiden vuoden ajan. Pahoittelemme virheellisen tiedon päätymistä luottotietorekisteriotteille ja siitä aiheutunutta mielipahaa.

---------------------------------------------------------------------------

Positiivisessa luottotietorekisterissä on havaittu virhe, jonka seurauksena luottotietorekisteriotteille on joillekin asiakkaille muodostunut aiheettomia kuolinpäivämerkintöjä. Selvitämme virheen laajuutta.

Positiivisessa luottotietorekisterissä on havaittu asiakastietojen siirtymisessä tekninen virhe, jonka vuoksi joillekin asiakkaille on muodostunut aiheettomia kuolinpäivämerkintöjä luottotietorekisteriotteelle. Virheelliset merkinnät näkyvät sekä luotonantajalle että yksityishenkilölle ainoastaan luottotietorekisteriotteella. Ote muodostuu, esimerkiksi kun henkilö hakee uutta luottoa ja luotonantaja pyytää hänestä luottotietorekisteriotteen. Tähän mennessä olemme saaneet virheestä yksittäisiä havaintoja ja selvitämme ongelman laajuutta.

Ongelman juurisyy on paikannettu. Se liittyy asiakastietojen siirtymiseen teknisiä rajapintoja pitkin rekisteriin. Pahoittelemme asiaa, ja teemme parhaamme, jotta virhe saadaan korjattua mahdollisimman pian.

Jos havaitset itse tällaisen virheen luottotietorekisteriotteellasi, virheellisen kuolinpäivätiedon saat nopeimmin korjatuksi täyttämällä havaintolomakkeemme. Voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Päivitämme tätä uutista, kun meillä on tarkempaa tietoa aiheesta.

Sivu on viimeksi päivitetty 22.4.2024