Tehdyt tilaukset

Tehdyt tilaukset-sivulla voit hakea ja katsella tehtyjä tilauksia. Voit hakea hakuehdoilla tai viitteellä. Haun jälkeen voit tarkastella yksittäistä tilausta valitsemalla tilauksen rivin. Tilauksen tiedot -sivulla voit ladata tilattuja raportteja sekä mitätöidä ja päättää tilauksia.

Raportti säilyy sivulla kolmen kuukauden ajan sen muodostamisesta.

Hakuehdot

Hae tehtyjä tilauksia täyttämällä valitsemasi hakuehdot. Valitse ensin hakuehto luettelosta ja täytä sitten tarkemmat tiedot avautuvaan ruutuun.

Voit poistaa hakuehtoja hakuehdon yläkulman rastista. Voit poistaa kaikki hakuehdot valitsemalla Tyhjennä.

Haun aikaväli ja aikavälin tyyppi ovat pakollisia tietoja. Valitse haluamasi aikavälin alku- ja loppupäivä kalenterivalikosta. Aikaväli voi olla enintään 12 kuukauden pituinen.

Valitse myös aikavälin tyyppi:

 • Tilauksen tallennushetki: Hakutuloksissa näytetään tilaukset, jotka olet tehnyt annetulla aikavälillä.
 • Poimintahetki: Hakutuloksissa näytetään kertatilaukset, joista on annetulla aikavälillä tehty poiminta eli muodostettu raportti tai aineisto. Jatkuvista tilauksista näytetään ne, joiden viimeisin poiminta osuu annetulle aikavälille. Tilaus näytetään hakutuloksissa myös silloin, jos poiminta on epäonnistunut.

Voit rajata haun koskemaan vain kertatilauksia tai vain jatkuvia tilauksia.

Voit rajata hakua tilauksen tilan perusteella:

 • Voimassa: Hakutuloksissa näytetään vain ne tilaukset, jotka ovat voimassa.
 • Päättynyt: Hakutuloksissa näytetään vain ne tilaukset, jotka on lopetettu tai joiden voimassaolo on päättynyt.
 • Mitätöity: Hakutuloksissa näytetään vain ne tilaukset, jotka on mitätöity tulorekisteristä.

Voit rajata haun koskemaan vain haluamaasi aineistotyyppiä.

Viite

Voit hakea tekemiäsi tilauksia hakuehtojen sijaan myös tilauksen viitteellä. Valitse viitteen tyyppi:

 • Tilaajan päätilausviite
 • Tilaajan aineistoviite
 • Tulorekisterin aineistoviite

Tulorekisterin aineistoviite on guid-muotoinen järjestelmäviite (esimerkiksi 40c5d83b-b2f6-4f4c-8f95-51f9224c7388), tilaajan päätilausviite ja tilaajan aineistoviite ovat enintään 40 merkkiä pitkiä.

Anna sen jälkeen viite.

Hakutulokset

Kun olet täyttänyt hakuehdot, valitse Hae. Siirryt sivulle, jossa näet hakua vastaavat raportti- ja aineistotilaukset. Sivulla näytetään tilaukset, jotka on tehty teknisen rajapinnan, latauspalvelun ja sähköisen asiointipalvelun kautta.

Tilaukset näytetään viimeisimmän poiminnan mukaan, uusimmasta vanhimpaan. Voit vaihtaa tilausten järjestystä klikkaamalla sarakeotsikoita Tilatut aineistot ja raportit, Tilauksen tyyppi, Tilauksen tila, Aikaväli, Viimeisin poiminta, Seuraava poiminta ja Poiminnan tila.

Voit ladata tilatun raportin ja tarkastella yksittäisen tilauksen tietoja tarkemmin Tilauksen tiedot -sivulla. Valitse haluamasi tilauksen rivi.

Tilauksen tiedot

Tilauksen tiedot -sivulla voit ladata tilattuja raportteja sekä mitätöidä ja päättää tilauksia.

Voit mitätöidä tilauksen, jos sen poiminta ei ole vielä käynnistynyt.

Jos haluat lopettaa jatkuvan tilauksen, josta on jo tehty poimintoja, voit päättää sen muokkaamalla päättymispäivämäärää.

Sivun alussa näet tilauksen tekniset tiedot. Aineistotyyppi-kohdassa näet tilatun raportin tai aineiston.

Poiminnan tila -kohdasta näet, onko tilausta poimittu. Jos tilausta ei ole vielä poimittu, poiminnan tila on "Ei poimittu". Jos raporttitilaus on poimittu, voit ladata muodostuneen raportin valitsemalla Lataa raportti. Jos poiminta on epäonnistunut, tilaa uusi raportti sivulla Uusi tilaus.

Tilatun raportin muodostuminen kestää joitakin minuutteja.

Tilauksen tiedot -sivulta voi ladata pdf- ja csv-muotoisia raportteja. Csv-muotoisen raportin voi ladata myös zip-muodossa. Xml-muotoiset aineistot noudetaan teknisen rajapinnan kautta.

Raportti toimitetaan sillä kielellä, joka yritykselle tai organisaatiolle on merkitty asiointikieleksi yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (suomi, ruotsi tai englanti). Yksityishenkilön raportit muodostetaan kielellä, joka sinulle on merkitty asiointikieleksi väestötietojärjestelmään (suomi tai ruotsi). Sähköisen asiointipalvelun kielivalinta koskee vain käyttöliittymää.

Osiin jaetun zip-tiedoston lataaminen ja yhdistäminen

Jos csv-muotoisen raportin koko on yli 100 Mt, sen voi ladata vain zip-muodossa. Zip-tiedosto on jaettu osiin, jotka pitää ladata erillisinä ja sen jälkeen yhdistää, ennen kuin tiedoston voi purkaa. Zip-tiedostot voi yhdistää kaupallisella zip-pakkausohjelmalla tai ilmaisella 7-zip-ohjelmalla. Jos tiedosto on jaettu osiin, osat näytetään allekkain ja numeroituina kohdassa Poiminnan tila.

Näin yhdistät osiin jaetun zip-tiedoston 7-zip-ohjelmalla:

 1. Lataa kaikki jaetun zip-tiedoston osat sähköisestä asiointipalvelusta omalle tietokoneellesi.
  • Jokaisen ladatun tiedoston lopussa on osan numero: <tiedoston_nimi>.zip.001, <tiedoston_nimi>.zip.002, <tiedoston_nimi>.zip.003 jne.
 2. Siirrä kaikki osatiedostot samaan kansioon.
 3. Avaa 7-zip-ohjelma.
 4. Siirry ohjelman File Manager -toiminnon kautta kansioon, jossa osatiedostot ovat.
 5. Valitse <tiedoston_nimi>.zip.001-tiedoston kohdalla hiiren oikealla painikkeella avautuvasta valikosta "Yhdistä jaetut…"
 6. Yhdistetty zip-tiedosto muodostuu kansioon, jossa osatiedostot olivat.
 7. Pura zip-tiedosto normaalisti.
Sivu on viimeksi päivitetty 2.11.2022