Muutoksia raportteihin: voit nyt valita maksajan raportin tai tulorekisteriotteen kielen

25.10.2023

Voit tarkistaa tulorekisteriin ilmoittamasi tiedot tilaamalla niistä raportin tai aineiston. Mukana ovat kaikissa ilmoituskanavissa antamasi tiedot tietyltä aikaväliltä.

Kun teet tilauksen sähköisessä asiointipalvelussa, voit valita, millä kielellä raportti tai aineisto muodostuu. Jos et muuta valintaa, raportti muodostuu sillä kielellä, jolla käytät asiointipalvelua tilaushetkellä.

Maksajan raportin kieli voi olla suomi, ruotsi tai englanti. Kun raportti on muodostettu, sen kieltä ei voi enää vaihtaa. Jos haluat raportin eri kielellä, tee uusi tilaus.

Jos tilaat maksajan raportin tai aineiston rajapinnassa tai latauspalvelussa, voit valita sen kielen antamalla aineistotilauksen poimintaehdon tyypiksi (ParameterType) raportin kielen (suomi, ruotsi tai englanti). Jos poimintaehtoa ei anneta, raportti tai aineisto muodostetaan sillä kielellä, joka organisaatiolle on merkitty asiointikieleksi yritys- ja yhteisötietojärjestelmään.

Muutos ei vaikuta tiedon käyttäjiin. Tiedon käyttäjän tilaama raportti tai aineisto muodostetaan sillä kielellä, joka organisaatiolle on merkitty asiointikieleksi yritys- ja yhteisötietojärjestelmään.

Lue lisää raporteista ja aineistoista

Tulorekisteriote on pdf-muotoinen raportti sinulle maksetuista tuloista

Jos haluat yhteenvedon omista tuloistasi, voit tilata tulorekisteriotteen tulorekisterin sähköisestä asiointipalvelusta. Tulorekisteriotteen tilaaminen on maksutonta.

Voit valita, millä kielellä tulorekisteriote muodostuu (suomi, ruotsi tai englanti). Jos et muuta valintaa, raportti muodostuu sillä kielellä, jolla käytät asiointipalvelua tilaushetkellä.

Tulorekisteriotteelta näet maksajien tulorekisteriin sinulle ilmoittamat tulot: palkat, eläkkeet ja etuudet. Otteessa on kaikkien näiden suoritusten yhteismäärät yhdeltä kalenterivuodelta. Mukaan lasketaan tiedot kaikilta tilaushetkellä voimassa olevilta ilmoituksilta

Lue lisää tulorekisteriotteesta

Jos haluat tarkemman erittelyn tuloistasi tai katsella yksittäisen ilmoituksen tietoja, hae ja katsele tietoja sähköisen asiointipalvelun sivulla Omat tulotiedot.

Etuustietojen maksajien raporteille uusi tieto

Etuustietojen raportteihin 614, 615 ja 632 lisättiin syyskuun lopulla uusi tieto: Perusteettomat viivästyskorotukset yhteensä. Muutoksen jälkeen tilatuilla raporteilla näytetään omalla rivillään ne viivästyskorotukset, jotka on maksettu perusteettomasti. Näitä määriä ei enää lasketa osaksi viivästyskorotusten määrää eikä osaksi muita perusteettomia etuja.

Muut tulossa olevat maksajan raporttien uudet ominaisuudet

Maksajan raportteihin julkaistaan vielä loppuvuoden aikana seuraavat ominaisuudet:

  • Voit tilata poissaolotiedoista oman raportin.
  • Näet valitsemasi poimintaehdot kunkin tilauksen kohdalla Tehdyt tilaukset -sivulla.
  • Palveluntuottaja voi tilata ja noutaa maksajan puolesta maksajan aineiston 312 Maksajan palkkatietojen yhteenveto.

Kerromme näistä muutoksista lisää niiden julkaisemisen yhteydessä.

Sivu on viimeksi päivitetty 25.10.2023