Tulorekisterin sidosryhmätestaus

Sidosryhmätestauksessa tiedon tuottajat testaavat tulorekisteriin ilmoittamista ja tiedon käyttäjät tiedon vastaanottamista sidosryhmätestausympäristössä.

  • Tiedon tuottajan testauksessa varmistetaan, että esimerkiksi palkkaohjelmisto, matkahallintajärjestelmä tai etuusmaksujärjestelmä tuottaa vaatimusten mukaisia aineistoja tulorekisteriin.
  • Tulorekisterin tiedon käyttäjien testaus keskittyy tilattujen aineistojen testaamiseen.

Tulorekisteri muodostaa asiakasaineiston, jota sidosryhmät käyttävät testauksessa. Testiaineisto on muodostettu kuvitteellisista testiasiakkaista.

Tulorekisterin muodostaman aineiston lisäksi sidosryhmät voivat käyttää testauksessa omia testiasiakkaitaan. Omien testiasiakkaiden käytöstä pitää ilmoittaa tulorekisterille testauksen yhteydenottolomakkeella. Sidosryhmän oman testiaineiston pitää olla anonymisoitu. Tarkemmat ohjeet on annettu sidosryhmätestausohjeen liitteessä 5, Ohje testiaineiston anonymisoinnista.

Tutustu sidosryhmätestauksen ohjeisiin

Tutustu sidosryhmätestausympäristön toimitusselosteisiin ja tilaa sidosryhmätestauksen uutiskirje 

Tutustu tulorekisterin teknisiin ohjeisiin ja skeemakuvauksiin

Testauksen aloittaminen

Testauksen voi aloittaa täyttämällä testauksen aloitusilmoituksen. Testaukseen liittyvistä muutoksista ja lisätiedoista voi ilmoittaa testauksen yhteydenottolomakkeella. Molemmat lomakkeet ovat Testauksen lomakkeet -sivulla.

Testauksen lomakkeet

Sivu on viimeksi päivitetty 1.6.2022