Näin annat yleishyödyllisen yhteisön veroilmoituksen 6C OmaVerossa

 1. Valitse Asiointinäkymältä Asioi yrityksen puolesta.

 2. Valitse yhdistys, jonka puolesta haluat antaa veroilmoituksen.

 3. Valitse Toiminnot-kohdasta Veroilmoitusten tekeminen.

 4. Etsi Yhteisön tulovero joko kohdasta Omat verolajit tai Kaikki verolajit. Valitse sen jälkeen Valitse kausi.

 5. Valitse oikean kauden kohdalta Tee veroilmoitus.

 6. Tarkista ja täytä perustiedot. Kun tiedot ovat oikein, siirry seuraavaan vaiheeseen.

 7. Ilmoita Yhdistyksen tai säätiön erittelytiedot. Jos yhdistys tai säätiö ei ole yleishyödyllinen, lue ohje Näin annat muun kuin yleishyödyllisen yhdistyksen tai säätiön veroilmoituksen OmaVerossa 

 8. Ilmoita vaiheessa Veronalainen tulos kaikki kirjanpidon mukaiset tuotot. Ilmoita kohdassa Kirjanpito sekä verovapaat että veronalaiset tuotot. Ilmoita veronalaiset tuotot eri tulolähteiden mukaan. Jos ilmoitat osinkotuloja, valitse Avaa erittely. Kun olet ilmoittanut kaikki tiedot, valitse OK.

 9. Vaiheessa Erittely verovapaasta tavara- ja palvelumyynnistä voit ilmoittaa tietoja kohdasta Lisää uusi. Kun olet ilmoittanut kaikki tiedot, valitse OK.

 10. Vaiheessa Erittely veronalaisesta elinkeinotoiminnasta voit ilmoittaa tietoja kohdasta Lisää uusi. Kun olet ilmoittanut kaikki tiedot, valitse OK.

 11. Ilmoita vaiheessa Muut selvitykset tiedot esimerkiksi koulutusvähennyksestä tai arvopapereista. Jos haluat ilmoittaa tietoja, valitse Kyllä ja sen jälkeen Avaa erittely. Kun olet ilmoittanut kaikki tiedot, valitse OK.

  Lisää liitteet sivun alalaidassa valitsemalla Lisää tiedosto. Yleishyödyllisen yhteisön täytyy liittää mukaan tuloslaskelma, tase ja toimintakertomus tai vapaamuotoinen selvitys toiminnasta.

 12. Ilmoita erät, joita ei oteta huomioon tappiota vahvistettaessa vaiheessa Veronalainen tulos tai vahvistettava tappio.

 13. Vaiheessa Esikatsele ja lähetä voit katsella tallentamiasi tietoja. Tarkista tiedot. Voit palata korjaamaan tietoja vaihepolun kautta tai Edellinen-painikkeesta. Kun kaikki tiedot ovat oikein, lähetä veroilmoitus. Saat sen jälkeen meiltä kuittauksen, että ilmoituksesi on vastaanotettu.

 14. Ilmoitus katsotaan vastaanotetuksi heti, kun olet sen lähettänyt. Löydät lähetetyn ilmoituksen OmaVeron etusivulta välilehdeltä Tehdyt toimenpiteet. Jos veroilmoitus on tilassa Lähetetty, voit vielä muokata ilmoitusta tai poistaa sen. Jos tilana on Vastaanotettu, ilmoitusta ei voi enää muokata.