Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijausviesteistä

Näin annat yleishyödyllisen yhteisön veroilmoituksen 6C OmaVerossa verovuodelle 2022

 1. Valitse yhdistys, jonka puolesta haluat antaa veroilmoituksen.

 2. Katso kuva

  Valitse etusivulta osiosta Yhteisön tulovero linkki Tee yhteisön tuloveroilmoitus sen verovuoden kohdalta, jolta haluat antaa veroilmoituksen. 

 3. Katso kuva

  Tarkista ja täytä perustiedot. Kun tiedot ovat oikein, siirry seuraavaan vaiheeseen.

 4. Katso kuva

  Ilmoita Yhdistyksen tai säätiön erittelytiedot ja anna tieto yhdistyksen yleishyödyllisyysasemasta. Jos yhdistys tai säätiö ei ole yleishyödyllinen, lue ohje Näin annat muun kuin yleishyödyllisen yhdistyksen tai säätiön veroilmoituksen OmaVerossa

 5. Katso kuva

  Ilmoita vaiheessa Veronalainen tulos kaikki kirjanpidon mukaiset tuotot. Ilmoita kohdassa Kirjanpito sekä verovapaat että veronalaiset tuotot. Ilmoita veronalaiset tuotot eri tulolähteiden mukaan. Jos ilmoitat osinkotuloja, valitse Avaa erittely. Kun olet ilmoittanut kaikki tiedot, valitse OK.

 6. Katso kuva

  Ilmoita vaiheessa Veronalainen tulos myös kaikki kirjanpidon mukaiset kulut. Ilmoita kohdassa Kirjanpito sekä vähennyskelpoiset että vähennyskelvottomat kulut. Ilmoita veronalaiset kulut eri tulolähteiden mukaan, samaan tapaan kuin tuotot. Jos ilmoitat poistoja, valitse Avaa erittely. Kun olet ilmoittanut kaikki tiedot, valitse OK.

 7. Katso kuva

  Vaiheessa Erittely verovapaasta tavara- ja palvelumyynnistä voit ilmoittaa tietoja kohdasta Lisää tietue. Kun olet ilmoittanut kaikki tiedot, valitse OK.

 8. Katso kuva

  Vaiheessa Erittely veronalaisesta elinkeinotoiminnasta voit ilmoittaa tietoja kohdasta Lisää tietue. Kun olet ilmoittanut kaikki tiedot, valitse OK.

 9. Katso kuva

  Ilmoita vaiheessa Muut selvitykset tiedot esimerkiksi koulutusvähennyksestä tai arvopapereista. Jos haluat ilmoittaa tietoja, valitse Kyllä ja sen jälkeen Avaa erittely. Kun olet ilmoittanut kaikki tiedot, valitse OK.

 10. Katso kuva

  Lisää liitteet sivun alalaidassa valitsemalla Lisää tiedosto. Yleishyödyllisen yhteisön täytyy liittää mukaan tuloslaskelma, tase ja toimintakertomus tai vapaamuotoinen selvitys toiminnasta.

 11. Katso kuva

  Ilmoita erät, joita ei oteta huomioon tappiota vahvistettaessa vaiheessa Veronalainen tulos tai vahvistettava tappio.

 12. Katso kuva

  Vaiheessa Esikatsele ja lähetä voit katsella tallentamiasi tietoja. Tarkista tiedot. Voit palata korjaamaan tietoja vaihepolun kautta tai Edellinen-painikkeesta. Kun kaikki tiedot ovat oikein, lähetä veroilmoitus. Saat sen jälkeen meiltä kuittauksen, että ilmoituksesi on vastaanotettu.

 13. Katso kuva

  Ilmoitus katsotaan vastaanotetuksi heti, kun olet sen lähettänyt. Löydät lähetetyn ilmoituksen OmaVeron välilehdeltä Toiminnot kohdasta Ilmoitusten ja hakemusten tila. Valitse linkki Tehdyt ilmoitukset ja hakemukset. Jos veroilmoitus on tilassa Lähetetty, voit vielä muokata ilmoitusta tai poistaa sen.

Sivu on viimeksi päivitetty 1.1.2023