Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Näin annat muun kuin yleishyödyllisen yhdistyksen tai säätiön veroilmoituksen 6C OmaVerossa verovuodelle 2022

 1. Valitse yhdistys, jonka puolesta haluat antaa veroilmoituksen.

 2. Katso kuva

  Valitse etusivulta osiosta Yhteisön tulovero linkki Tee yhteisön tuloveroilmoitus sen verovuoden kohdalta, jolta haluat antaa veroilmoituksen.

 3. Katso kuva

  Tarkista ja täytä perustiedot. Kun tiedot ovat oikein, siirry seuraavaan vaiheeseen.

 4. Katso kuva

  Ilmoita Yhdistyksen tai säätiön erittelytiedot. Jos yhdistys tai säätiö on yleishyödyllinen, lue ohje Näin annat yleishyödyllisen yhdistyksen veroilmoituksen OmaVerossa

 5. Katso kuva

  Ilmoita vaiheessa Veronalainen tulos kaikki kirjanpidon mukaiset tuotot. Ilmoita kohdassa Kirjanpito sekä verovapaat että veronalaiset tuotot. Jos ilmoitat osinkotuloja, valitse Avaa erittely. Kun olet ilmoittanut kaikki tiedot, valitse OK.

 6. Katso kuva

  Ilmoita vaiheessa Veronalainen tulos myös kaikki kirjanpidon mukaiset kulut. Ilmoita kohdassa Kirjanpito sekä vähennyskelpoiset että vähennyskelvottomat kulut. Jos ilmoitat poistoja, valitse Avaa erittely. Kun olet ilmoittanut kaikki tiedot, valitse OK.

 7. Katso kuva

  Ilmoita vaiheessa Muut selvitykset tiedot esimerkiksi koulutusvähennyksestä tai arvopapereista. Jos haluat ilmoittaa tietoja, valitse Kyllä ja sen jälkeen Avaa erittely. Kun olet ilmoittanut kaikki tiedot, valitse OK.

 8. Katso kuva

  Lisää liitteet sivun alalaidassa valitsemalla Lisää tiedosto. Liitä mukaan tuloslaskelma, tase ja toimintakertomus tai vapaamuotoinen selvitys toiminnasta.

 9. Katso kuva

  Ilmoita erät, joita ei oteta huomioon tappiota vahvistettaessa vaiheessa Veronalainen tulos tai vahvistettava tappio.

 10. Katso kuva

  Vaiheessa Esikatsele ja lähetä voit katsella tallentamiasi tietoja. Tarkista tiedot. Voit palata korjaamaan tietoja vaihepolun kautta tai Edellinen-painikkeesta. Kun kaikki tiedot ovat oikein, lähetä veroilmoitus. Saat sen jälkeen meiltä kuittauksen, että ilmoituksesi on vastaanotettu.

 11. Katso kuva

  Ilmoitus katsotaan vastaanotetuksi heti, kun olet sen lähettänyt. Löydät lähetetyn ilmoituksen OmaVeron välilehdeltä Toiminnot kohdasta Ilmoitusten ja hakemusten tila. Valitse linkki Tehdyt ilmoitukset ja hakemukset. Jos veroilmoitus on tilassa Lähetetty, voit vielä muokata ilmoitusta tai poistaa sen.

Sivu on viimeksi päivitetty 1.1.2023