Ilmoititko tiedot tulorekisteriin myöhässä?

Jos ilmoitat palkkatiedot tulorekisteriin myöhässä, seurauksena on myöhästymismaksu. 

Verohallinto alkaa määrätä myöhästymismaksua 1.1.2021 alkaen maksetuista suorituksista, annetuista eduista tai suoritetuista takaisinmaksuista, jos ne on ilmoitettu tulorekisteriin myöhässä. Myöhästymismaksu määrätään tulorekisteristä saatujen tietojen perusteella.

Myöhästymismaksua ei maksuunpanna, jos myöhästymismaksun määrä on alle kolme euroa. Jos samalle kohdekaudelle tulee myöhemmin uusia, myöhässä annettuja ilmoituksia, myös aikaisemmin määräämättä jätetty maksu huomioidaan laskennassa.

Huom: Vuosi 2021 on etuustietojen ilmoittamisessa siirtymäaikaa, jolloin myöhästymismaksua määrätään vain poikkeuksellisissa tilanteissa.

Lue lisää myöhästymismaksusta tulorekisterin sivuilta

Jos et ilmoita palkkatietoja tulorekisteriin, verokauden tiedot arvioidaan

Jos et ilmoita palkkatietoja tulorekisteriin määräajassa, saat Verohallinnolta kehotuskirjeen, jossa ilmoituksia pyydetään antamaan. Kehotuskirjeessä on arvio veron määrästä.

Anna ilmoitukset tulorekisteriin viimeistään kirjeessä mainittuna määräpäivänä. Muuten joudumme arvioimaan yrityksesi palkkatiedot. Arvion perusteella määräämme verot sekä veronkorotuksen, joka seuraa ilmoitusten laiminlyönnistä.

Jos annat ilmoitukset tulorekisteriin myöhemmin, poistamme arvion ja veronkorotuksen, kun tiedot näkyvät järjestelmässämme.

Mitä virheellisestä tiedosta seuraa?

Jos annat tulorekisteriin virheellisen palkkatietoilmoituksen etkä korjaa ilmoitusta kehotuksesta huolimatta, Verohallinto voi määrätä laiminlyöntimaksun.

Lisätietoa tulorekisterin seuraamusmaksuista