Verohallinnon palvelut tilitoimistoille

Tilitoimistot voivat hoitaa monia veroasioita asiakasyritystensä puolesta. Verohallinto tekee yhteistyötä tilitoimistojen ja taloushallintoalan kanssa, jotta asioiden hoitaminen olisi mahdollisimman sujuvaa ja vaivatonta.

Oma palvelunumero

Tilitoimistojen palvelunumero on 029 497 072.

Tilitoimistojen palvelunumerossa vastataan seuraavia asioita koskeviin kysymyksiin:

  • arvonlisäverotus
  • yritysten tuloverotus
  • OmaVero
  • sähköinen asiointi.

Muissa asioissa kannattaa soittaa Verohallinnon palvelunumeroihin.

Tilitoimistojen asiakasraadit toimivat kuudella paikkakunnalla

Asiakasraatien avulla Verohallinto saa tilitoimistoilta palautetta ja ideoita esimerkiksi palvelujen kehittämiseen. Raadit kokoontuvat kaksi kertaa vuodessa yritysverotoimistojen pääpaikkakunnilla. Paikkakunnat ovat Helsinki, Turku, Tampere, Kuopio, Vaasa ja Oulu. Asiakasraatien toimintakausi on kolme vuotta.

Toimintakausi 2016-2018:  Asiakasraadissa mukana olevat tilitoimistot .

Tilitoimiston valtuuttaminen sähköiseen asiointiin

Yritys voi valtuuttaa tilitoimiston antamaan ilmoitukset yrityksen puolesta sähköisesti Verohallintoon. Valtuuttaminen tapahtuu yrityksen Katso-tunnisteen avulla tai vaihtoehtoisesti sähköisen asioinnin valtakirjalla.

Sähköisen asioinnin valtakirjaa varten yrityksen edustaja ei tarvitse Katso-tunnistetta: valtakirja hyväksytään sähköpostiin tulevan linkin kautta verkkopankkitunnuksilla. Suosittelemme kuitenkin yrityksiä hankkimaan oman Katso-tunnisteen, sillä se on avain yrityksen OmaVero-palveluun.

Lisätietoa

Tutustu pikaohjeisiin

Yhteistyö taloushallinto- ja ohjelmistoalan kanssa 

Verohallinto tekee aktiivista yhteistyötä muun muassa Taloushallintoliiton ja ohjelmistoalan kanssa kehittääkseen palvelujaan yrityksille ja tilitoimistoille. Painopisteenä on erityisesti automaattisten tietovirtojen mahdollistaminen ja siihen liittyvä rajapintayhteistyö. Verohallinto on esimerkiksi mukana Taloushallintoliiton vetämässä Taltio-hankkeessa.

Verohallinnon tilitoimistoyhteistyön koordinaattorina toimii Anu Mujunen (anu.mujunen(at)vero.fi).

Tilitoimistot — muut sivut

Sivu on viimeksi päivitetty 17.4.2017