Verohallinnon palvelut tilitoimistoille

Tilitoimistot voivat hoitaa monia veroasioita asiakasyritystensä puolesta. Verohallinto tekee yhteistyötä tilitoimistojen ja taloushallintoalan kanssa, jotta asioiden hoitaminen olisi mahdollisimman sujuvaa ja vaivatonta.

Tilitoimistojen asiakasraadit

Asiakasraatien avulla Verohallinto saa tilitoimistoilta palautetta ja ideoita esimerkiksi palvelujen kehittämiseen. Raadit kokoontuvat kaksi kertaa vuodessa yritysverotoimistojen pääpaikkakunnilla. Paikkakunnat ovat Helsinki, Turku, Tampere, Kuopio, Vaasa ja Oulu. Asiakasraatien toimintakausi on kolme vuotta.

Toimintakausi 2016-2018:  Asiakasraadissa mukana olevat tilitoimistot.

Yhteistyö taloushallinto- ja ohjelmistoalan kanssa 

Verohallinto tekee aktiivista yhteistyötä muun muassa Taloushallintoliiton ja ohjelmistoalan kanssa kehittääkseen palvelujaan yrityksille ja tilitoimistoille. Painopisteenä on erityisesti automaattisten tietovirtojen mahdollistaminen ja siihen liittyvä rajapintayhteistyö. Verohallinto on esimerkiksi mukana Taloushallintoliiton vetämässä Taltio-hankkeessa.

Verohallinnon tilitoimistoyhteistyön koordinaattorina toimii Anu Mujunen (etunimi.sukunimi@vero.fi).

Verkkoseminaarit

Verkkoseminaarit ovat saaneet hyvää palautetta tilitoimistoilta, joten panostamme niihin asiakastilaisuuksien järjestämisessä. Verkkoseminaarit korvaavat aiemmat paikkakuntakohtaiset tilaisuudet tilitoimistoille.

Verkkoseminaareihin mahtuvat kaikki halukkaat mukaan. Tilaisuudessa voit esittää kysymyksiä chatin kautta. Asiantuntijamme vastaavat kysymyksiin lähetyksen aikana. Kaikki verkkoseminaarimme ovat maksuttomia.

Tilaisuudet voi katsoa myös jälkikäteen Verohallinnon Youtube-kanavalta. Jos haluat perehtyä esitysmateriaaleihin, tutustu vero.fi-sivuun Verkkoseminaarien aineistot.

Loppuvuoden aikana järjestämme vielä seuraavat tilaisuudet, jotka on tarkoitettu myös tilitoimistoille. Ilmoittaudu siis mukaan!

Tulevat verkkoseminaarit löytyvät sivulta: Verkkoseminaarit, tapahtumat.

Oma palvelunumero

Tilitoimistojen palvelunumero on 029 497 072.

Tilitoimistojen palvelunumerossa vastataan seuraavia asioita koskeviin kysymyksiin:

  • arvonlisäverotus
  • yritysten tuloverotus
  • OmaVero
  • sähköinen asiointi.

Muissa asioissa kannattaa soittaa Verohallinnon palvelunumeroihin.

Tilitoimiston valtuuttaminen sähköiseen asiointiin

Yritys voi valtuuttaa tilitoimiston antamaan ilmoitukset yrityksen puolesta sähköisesti Verohallintoon. Valtuuttaminen tapahtuu yrityksen Katso-tunnisteen avulla tai vaihtoehtoisesti sähköisen asioinnin valtakirjalla.

Sähköisen asioinnin valtakirjaa varten yrityksen edustaja ei tarvitse Katso-tunnistetta: valtakirja hyväksytään sähköpostiin tulevan linkin kautta verkkopankkitunnuksilla. Suosittelemme kuitenkin yrityksiä hankkimaan oman Katso-tunnisteen, sillä se on avain yrityksen OmaVero-palveluun.

Lisätietoa

Tutustu pikaohjeisiin