Sähköiset asiointipalvelumme ovat pois käytöstä lauantaina 19.9. noin klo 7–15.30.

Rekisteröimätön verovelvollinen - näin ilmoitat ja maksat valmisteveron

Yritys ei tarvitse valmisteverolupaa, jos se tuo maahan tai vastaanottaa valmisteveron alaisia tuotteita satunnaisesti. Yrityksen täytyy kuitenkin asettaa vakuus jokaiselle maahantuontierälle, ennen kuin tuotteet lähetetään Suomeen. Vakuus pitää asettaa ja veroilmoitus antaa, vaikka tuotteista olisi maksettu verot toisessa EU-maassa.

Rekisteröimätön verovelvollinen on myös yritys, joka valmistaa valmisteveronalaisia tuotteita ilman valmisteverolupaa. Toimija ei tarvitse vakuutta, mutta joutuu antamaan veroilmoituksen jokaisesta valmistamastaan tuote-erästä erikseen. Tällaisia toimijoita ovat esimerkiksi yritykset, jotka valmistavat tuotteita kaupan myymälätiloissa.   
Lue lisää 

Ilmoitus- ja maksuohjeet

Tee ilmoitukset ja maksa valmisteverot seuraavasti:

1

Anna ennakkoilmoitus ja aseta kertaluonteinen vakuus

Anna tuote-erästä ennakkoilmoitus ja aseta yksittäisvakuus  Valmisteveroilmoituspalvelussa.

Ilmoitamme sinulle vakuuden määrän ja Verohallinnon tilinumeron. Kun olemme vastaanottaneet vakuuden, vahvistamme vakuusnumeron. Toimita vakuusnumero tarvittaessa lähettäjälle

2

Tee veroilmoitus

Anna veroilmoitus 4 arkipäivän kuluessa siitä, kun olet vastaanottanut tuotteet Suomessa, tämä päivä mukaan luettuna.

3

Maksa valmisteverot

Maksa valmisteverot viimeistään 10 arkipäivän kuluessa siitä, kun olet vastaanottanut tuotteet Suomessa, tämä päivä mukaan luettuna.   Jos määräpäivä on lauantai tai pyhäpäivä, veron voi maksaa sitä seuraavana arkipäivänä.

Anna ilmoitukset, aseta vakuus ja maksa verot Valmisteveroilmoituspalvelussa:

Kirjaudu palveluun

Tarvittaessa voit käyttää paperilomakkeita:

Kullekin verolle on oma veroilmoituksensa.

Jos vakuus ei riitä

Jos vakuus ei riitä kattamaan valmisteveroja, sinun pitää maksaa puuttuva määrä erikseen. Tiedot maksamista varten ovat verotuspäätöksen liitteessä. Maksa vero 10 arkipäivän kuluessa.

Jos vakuutta ei ole asetettu (kansalliset verot ja tuonti EU:n ulkopuolelta), vero täytyy maksaa 10 arkipäivän kuluessa tuotteiden vastaanottamisesta. Tiedot maksamista varten ovat verotuspäätöksen liitteenä. Muista käyttää viitenumeroa, joka on maksutiedoissa.

Jos vakuus on liian suuri

Jos olet asettanut valmisteveroa suuremman vakuuden, Verohallinto kuittaa vakuudesta veron päätöksen mukaan ja palauttaa yli jäävän osan.