FATCA, CRS ja DAC2

ajankohtaista

FATCA, CRS ja DAC2 –infotilaisuus 1.12.2020 
Infotilaisuus on tarkoitettu FATCA, CRS ja DAC2 -huolellisuus- ja raportointivelvoitteista vastaaville henkilöille. Lue lisää ja ilmoittaudu.

Muistutus toimintansa lopettaville yhtiöille: yhtiön lopettaessa toimintansa sen täytyy päättää rekisteröintinsä Yhdysvaltain verohallinnon (IRS) FATCA-rekisterissä. GIIN-tunnuksen lakkauttaminen IRS:n FATCA-rekisterissä johtaa FATCA-tilin automaattiseen sulkeutumiseen myös Verohallinnon järjestelmässä, minkä jälkeen raportointivelvollisuus päättyy tunnuksen lopettamisvuoteen. Lue lisää.

Miten tulisi menetellä jos FATCA-tilin salasana on unohtunut? Mikäli FATCA-tilin (FATCA account) salasana on unohtunut eikä salasanaa ole mahdollista palauttaa suojauskysymysten avulla (challenge questions), voi raportoiva finanssilaitos olla suoraan yhteydessä Yhdysvaltain veroviranomaiseen (lbi.fatca.fi(a)irs.gov) pyytääkseen FATCA-tilin salasanan nollaamista (the request to reset access to FATCA account).

Yleistä

Kansainvälisten sitoumustensa mukaisesti Suomi antaa automaattisesti muille maille verotusta koskevia tietoja ja saa niitä muilta mailta. Tietojenvaihto tehostaa verovalvontaa ja vaikeuttaa veronkiertoa.

Syventävät ohjeet

Vuosi-ilmoitus

Suomalaisten finanssilaitosten on ilmoitettava sopimuksessa määritellyt tiedot Verohallinnolle vuosi-ilmoituksella. Katso ohjeet vuosi-ilmoituksen antamista varten. 

Usein kysyttyä

Usein esitettyjä kysymyksiä FATCA-, CRS-, ja DAC2-aiheista. 

Uutisarkisto

Finanssialan uutiskirjeestä saat tietoa verotusasioista ja lakimuutoksista, jotka ovat ajankohtaisia finanssialan toimijoille. Uutiskirje julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.