Veroilmoitus 6C sähköisesti – yhdistys ja säätiö

Yhdistyksen ja säätiön on annettava veroilmoitus 6C sähköisesti. Tähän on useita tapoja:

OmaVero on korvannut Yhteisöjen veroilmoituspalvelun. Paperilomakkeella yhdistyksen ja säätiön veroilmoituksen voi antaa 1.11.2017 alkaen vain erityisestä syystä, jos sähköinen ilmoittaminen on esimerkiksi teknisen esteen vuoksi mahdotonta.

Lisätietoa muutoksista:

Sähköiseen ilmoittamiseen tarvitset Katso-tunnisteen

Yhdistykset ja säätiöt tarvitsevat sähköiseen asiointiin Katso-tunnisteen. Sillä kirjaudut ja tunnistaudut sähköisiin asiointipalveluihin. Voit perustaa Katso-tunnisteen osoitteessa yritys.tunnistus.fi.

Veroilmoituksen liitteiden lähettäminen sähköisesti

  • Veroilmoitus liitteineen pitää lähettää aina kokonaisuudessaan sähköisesti. Lähetä siis sähköisesti kaikki liitelomakkeet (esimerkiksi lomake 62) ja liitetiedostot (esimerkiksi tuloslaskelma ja tase). Pelkkiä liitteitä ei voi antaa sähköisesti.
  • Kun lähetät veroilmoituksen liitteenä asiakirjoja liitetiedostona (esim. tilintarkastuskertomuksen), kiinnitä erityistä huomiota siihen, että verkkopalvelussa valitsemasi liitetyyppi vastaa lähetettävän liitteen sisältöä. Jos valitset liitteen tyypiksi esimerkiksi ”Tilintarkastuskertomus”, liitteenä on lähetettävä juuri tilintarkastuskertomus eikä mitään muuta. 
  • Jos sähköiseen veroilmoitukseen ei ole tullut muutoksia, mutta täydennät sitä jälkikäteen liitetiedostolla, lähetä pelkkä liite. Veroilmoitusta ei pidä lähettää uudestaan.
  • Lue lisää tilinpäätöstietojen lähettämisestä: Usein kysyttyä – tilinpäätöstietojen ilmoittaminen

Lisätietoa veroilmoituksen 6C antamisesta

Avainsanat: