Veroilmoitus 6B sähköisesti – osakeyhtiö ja osuuskunta

Osakeyhtiön ja osuuskunnan on annettava veroilmoitus 6B sähköisesti. Tähän on useita tapoja:

OmaVero on korvannut Yhteisöjen veroilmoituspalvelun. Paperilomakkeella osakeyhtiön ja osuuskunnan veroilmoituksen voi antaa 1.11.2017 alkaen vain erityisestä syystä, jos sähköinen ilmoittaminen on esimerkiksi teknisen esteen vuoksi mahdotonta.

Lisätietoa muutoksista:

Sähköiseen ilmoittamiseen tarvitset Katso-tunnisteen

Osakeyhtiöt ja osuuskunnat tarvitsevat sähköiseen asiointiin Katso-tunnisteen. Sillä voit kirjautua ja tunnistautua sähköisiin asiointipalveluihin. Voit perustaa Katso-tunnisteen osoitteessa yritys.tunnistus.fi.

Veroilmoituksen liitteiden lähettäminen sähköisesti

  • Veroilmoitus liitteineen pitää lähettää kokonaisuudessaan sähköisesti. Lähetä siis sähköisesti myös kaikki veroilmoituksen liitelomakkeet (esimerkiksi liitelomake 62) ja liitetiedostot (esimerkiksi tilinpäätös).
  • Kun lähetät veroilmoituksen liitteenä asiakirjoja liitetiedostona, kiinnitä erityistä huomiota siihen, että verkkopalvelussa valitsemasi liitetyyppi vastaa lähetettävän liitteen sisältöä. Jos valitset liitteen tyypiksi esimerkiksi ”Tilintarkastuskertomus”, liitteenä on lähetettävä juuri tilintarkastuskertomus eikä mitään muuta.
  • Jos sähköiseen veroilmoitukseen ei ole tullut muutoksia, mutta täydennät sitä jälkikäteen liitetiedostolla, lähetä pelkkä liite. Veroilmoitusta ei pidä lähettää uudestaan.
  • Lue lisää tilinpäätöstietojen lähettämisestä.

Katso lisätietoa veroilmoituksen antamisesta (Veroilmoituksen antaminen – osakeyhtiö ja osuuskunta)

Avainsanat: