Urakka- ja työntekijätietojen ilmoittaminen

Rakennustyön tilaajien on kerättävä tietoja rakennusurakoista ja päätoteuttajan on kerättävä tietoja yhteisen työmaan työntekijöistä.

Selvitä ensin, oletko velvollinen ilmoittamaan urakka- tai työntekijätietoja. Tiedot urakoista ja työntekijöistä annetaan eri perustein.

Tämän sivun ohjeet koskevat kaikkia yritys- ja yhteisömuotoja, esimerkiksi kuntia ja asunto-osakeyhtiöitä.

Ilmoita tiedot aina viimeistään kuukauden 5. päivänä

Ilmoita tiedot verkossa joko Lomake.fi-palvelun tai Ilmoitin.fi-palvelun kautta.

Ilmoitin.fi:n kautta voi lähettää ohjelmistojen tuottamia tiedostoja. Palvelua voi käyttää joko selaimella tai ohjelmistorajapinnan kautta. Jos et voi antaa tietoja sähköisesti, käytä työntekijätiedot-paperilomaketta  tai urakkatiedot-paperilomaketta.

Kunkin kuukauden tiedot täytyy ilmoittaa viimeistään kohdekuukautta toisena seuraavan kuukauden viidentenä päivänä. Esimerkiksi heinäkuun tiedot on ilmoitettava viimeistään syyskuun 5. päivä. Ilmoittaja saa kuittauksen siitä, että ilmoitus on vastaanotettu.

Tietojen ilmoittamiseen tarvitaan Katso-tunniste

Yrityksen tai yhteisön puolesta toimivat tarvitsevat sähköisiin palveluihin kirjautumista varten Katso-tunnisteen. Jos yrityksellä on jo käytössä Katso-tunniste ja tunnisteelle rooli "oma-aloitteisten verojen ilmoittaja", tätä roolia voi käyttää myös rakentamistietojen ilmoittamiseen. Muussa tapauksessa käytetään Katso-roolia "vertailutietojen ilmoittaja". Lisätietoa ja ohjeita Katso-tunnisteista on osoitteessa vero.fi/katso.

Ulkomaisen toimijan Katso-ohje.

Itsenäiset ammatinharjoittajat tai alkutuottajat voivat käyttää kirjautuessaan myös pankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia.

Rakennustyön tilaaja: ilmoita urakkatietoja

Muista käyttää ilmoituksessa aina suomalaista Y-tunnusta, jos sellainen on käytössä.

Päätoteuttaja: ilmoita työntekijätietoja

  • Muista käyttää ilmoituksessa työnantajan suomalaista tunnusta. Ilmoita työntekijä joko suomalaisella henkilötunnuksella tai veronumero- syntymäaika- ja nimi -yhdistelmällä 

Avainsanat: