Yhteenveto ja sen tarkistaminen

Saat yhteenvedon OmaVeroon näistä veroista:

 • arvonlisävero ja muut oma-aloitteiset verot
 • yhteisöjen ja yhteisetuuksien tulovero
 • perintövero
 • lahjavero.

Tarkista aina yhteenvedon tiedot. Jos yhteenvedosta puuttuu ilmoittamiasi veroja tai maksuja, tarkista, että olet

 • antanut ilmoituksen oikealle verokaudelle
 • käyttänyt maksussa oikeaa viitenumeroa.

Näin tarkistat yhteenvedon OmaVerossa

Milloin ja miten saan yhteenvedon?

Verohallinto muodostaa yhteenvedon kalenterikuukauden viimeisenä päivänä ja julkaisee sen OmaVerossa seuraavan kuun alussa. Jos verokautesi on kalenterivuosi tai olet apteekkiverovelvollinen, muodostamme yhteenvetosi aina maaliskuun 2. päivänä. Jos se on lauantai tai pyhäpäivä, muodostamme yhteenvedon seuraavana arkipäivänä.

Voit saada yhteenvedon myös postitse, kun valitset toimitustavaksi paperipostin. Voit valita toimitustavan OmaVerossa tai soittaa Verohallinnon palvelunumeroon 029 497 026 (Maksuliikenne, puhelun hinta pvm./mpm). Saat yhteenvedon postitse noin viikon kuluttua siitä, kun se näkyy OmaVerossa.

Yhteenvetoa ei muodosteta, jos kalenterikuukauden aikana ei ole ollut tapahtumia.

Saat yhteenvedon asiakastiedoissasi olevalla asiointikielellä. Yhteenvetoa ei voi tulostaa OmaVerosta muulla kielellä.

Mitä tietoja yhteenvedossa näkyy?

Yhteenvetoon on koottu muun muassa seuraavat tiedot:

 • erittely veroista ja maksuista: arvonlisävero ja muut oma-aloitteiset verot, yhteisön tai yhteisetuuden tulovero, perintövero ja lahjavero
 • maksukehotus mahdollisista maksamattomista veroista (näkyy myös OmaVeron etusivulla)
 • tiedot maksujen ja palautusten käytöstä
 • tiettyjen päätösten tiedot, esim. myöhästymismaksu
 • seuraamusmaksut ja viivästyskorot
 • tarvittaessa tieto siitä, että verot voidaan lähettää ulosottoon ja julkaista protestilistalla sekä verovelkarekisterissä.

OmaVerossa voit seurata tietoja jo ennen yhteenvedon muodostamista. Yhteenvedossa näkyvä saldo on yhteenvedon muodostamispäivältä, ei kuukauden lopun tilanteesta. Jos maksat veroja myöhässä, tarkista maksettava määrä ja viivästyskorko maksupäivänä OmaVerosta.

Käyttämättömät oma-aloitteisten verojen maksut ja palautukset yhteenvedossa

Yhteenvedosta näet, onko sinulla sellaisia arvonlisäveron tai muiden oma-aloitteisten verojen maksuja tai palautuksia, joita ei ole vielä käytetty veroihin tai palautettu.

Mahdollisten hyvityskorkojen ja muiden käyttämättömien hyvitysten vuoksi yhteenvedossa saattaa olla muutamien senttien eroja verrattuna kirjanpitoon, koska yhteenvedossa eritellään vain kuluneen kuukauden aikana käytetyt maksut ja palautukset sekä hyvityskorot. OmaVerosta näet tarkemmat tiedot esimerkiksi hyvityskorosta ja sen käytöstä.

Lue lisää kirjanpitolautakunnan ohjeesta: Oma-aloitteisesti tilitettävien verojen käsittely kirjanpidossa

Yritysasiakas: Katso-tunnisteen roolit vaikuttavat yhteenvetoon

Perintö- ja lahjaveron tiedot voit nähdä OmaVeron yhteenvedossa, jos kirjaudut sellaisilla Katso-valtuutuksilla, joihin on liitetty pääkäyttäjä-, rinnakkaispääkäyttäjä- tai Yrityksen OmaVero -rooli.

Jos kirjanpitäjä asioi Katso-tunnisteella henkilön (esimerkiksi toiminimen) puolesta, ei OmaVeron saldossa ole mukana perintö- ja lahjaveron tietoja. Jos Katso-tunnisteeseen on liitetty vain oikeus ilmoittaa ja katsella oma-aloitteisten verojen tai tuloveron tietoja, yhteenvetoa ei näytetä.

 

Avainsanat: