Ilmoittaminen sähköisesti

Voit toimittaa tietoja Verohallintoon eri tavoin ja eri kanavia pitkin. Osa palveluista on Verohallinnon omia ja osa palveluntarjoajien eli niin sanottujen Tyvi-operaattoreiden palveluita. Verohallinnon verkkopalveluiden käyttö on aina ilmaista.

Sähköinen ilmoittaminen edellyttää tunnistamista. Voit tunnistautua käyttämällä verkkopankkitunnuksia, sirullista henkilökorttia tai Katso-tunnistetta. Osaan palveluista voi kirjautua myös mobiilivarmenteella. Näin tunnistaudut verkkopalveluun

Kaikki sähköiset palvelumme löydät Asioi verkossa -sivulta.

Ilmoita verkkolomakkeella

Verkkolomakkeella ilmoittaminen sopii parhaiten silloin, kun ilmoitettavia tietoja ei ole paljon ja ilmoittaminen on satunnaista.

Verkkolomake on usein ulkonäöltään paperilomakkeen kaltainen lomake, johon kirjoitat tiedot itse. Onnistuneesta lähetyksestä saat aina kuittauksen lähetyksen yhteydessä.

Esimerkki: Voit täyttää OmaVero-palvelussa Veroilmoituksen oma-aloitteisista veroista (aikaisemmin Kausiveroilmoitus).

Jos olet jättämässä tuloveroilmoitusta sähköisesti, tutustu ohjeeseen Sähköisen tuloveroilmoituksen sähköiset liitteet (pdf).

Ilmoita tiedonsiirtona

Tiedonsiirtona ilmoittaminen sopii, kun ilmoitat suurempia määriä. Tiedonsiirto edellyttää esimerkiksi taloushallinto-ohjelmiston muodostamaa tiedostoa.

Tiedonsiirrossa lähetät olemassa olevan tiedoston joko suoraan taloushallinto-ohjelmasta tai lataat tiedoston Ilmoitin-palveluun tai Tyvi-palveluntarjoajan palveluun. Onnistuneesta lähetyksestä saat aina kuittauksen lähetyksen yhteydessä.

Monissa taloushallinto-ohjelmissa on tiedostonmuodostus-toiminnallisuus. Saat lisätietoja toiminnallisuudesta ohjelmistosi valmistajalta tai osoitteesta tyvi(at)vero.fi.

Tutustu Ilmoitin.fi-palveluun (www.ilmoitin.fi)

Jos olet jättämässä tuloveroilmoitusta sähköisesti, tutustu ohjeeseen Sähköisen tuloveroilmoituksen sähköiset liitteet (pdf).