Siirry Katso-palvelusta Suomi.fi-palveluun

Katso-palvelun käyttö tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa on päättynyt 31.8.2021. Katso-tunnisteella ei ole enää mahdollista tunnistautua, eivätkä Katso-palvelussa olevat roolit ja valtuudet ole enää voimassa.

Tunnistaudu tulorekisteriin verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Valtuuta tarvittavat henkilöt tai yritykset palvelussa Suomi.fi-valtuudet.

Hae Suomi.fi-valtuudet itsenäisesti ja sähköisesti

Suurin osa organisaatioista voi myöntää Suomi.fi-valtuudet itsenäisesti Suomi.fi-palvelussa.

Lue lisää tulorekisterin valtuuskoodeista

Siirry myöntämään Suomi.fi-valtuuksia

Käytä valtuushakemusta, jos edustajaa ei ole rekisteröity kaupparekisteriin, yhdistysrekisteriin tai YTJ:ään

Jos yrityksellä tai yhteisöllä on Y-tunnus, mutta sille ei ole rekisteröity edustajaa kaupparekisteriin, yhdistysrekisteriin tai yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ), siirry käyttämään Suomi.fi-valtuuksia virkailijavaltuuttamispalvelun avulla. Palvelussa täytetään valtuushakemus sekä liitetään hakemukseen tarvittavat asiakirjat.

Myös ulkomaiset toimijat voivat valtuuttaa virkailijavaltuuttamispalvelun avulla.

Siirry myöntämään Suomi.fi-valtuuksia valtuushakemuksella

Miten valtuushakemus toimii?

Virkailijavaltuuttamispalvelu mahdollistaa sähköisen valtuuttamisen ja toisen puolesta asioinnin sellaisille tahoille, jotka eivät pysty itse tekemään sähköisiä valtuutuksia Suomi.fi-valtuuksissa.

Organisaatio täyttää virkailijavaltuuspalvelussa valtuushakemuksen sekä selvittää tarvittavat asiakirjat. Organisaatio toimittaa valtuushakemuksen ja liitteet Suomi.fi-virkailijavaltuuspalveluun. Virkailija rekisteröi hakijan puolesta hakemuksessa esitetyt valtuudet valtuusrekisteriin.

Lue lisää valtuushakemuksesta: Virkailijan avulla voi antaa Suomi.fi-valtuuksia

Tutustu myös: